2022. 01. 23. vasárnap

Rajmund, Zelma
1 EUR 358 HUF
1 GBP 428 HUF

PINK GASZTROKAMPÁNY ÉS SÉTA ÚJRA!

Rózsaszín ételekkel a mellrák ellen

Indul a Mellrákinfó Egyesület borsodi csoportja figyelemfelkeltő kampánya! Az idén már országos program a Pink Gasztrokampány, amihez eddig mintegy harminc étterem csatlakozik októberben, a mellrák elleni küzdelem havában. A kezdeményezés Miskolcról indult és a borsodi megyeszékhely mellett Budapesten, Debrecenben, Gyulán és számos más városban is bekapcsolódnak a gyűjtésbe október 1-31. között. A program hivatalosan szeptember 24-én 16 órától a Race for the Cure szimpátiasétával veszi kezdetét!

Két éve több neves miskolci étterem vállalta, hogy egy hónapon át kiemelten kínál pink ételeket és a bevételből származó összeg egy részét a Mellrákinfó Egyesületnek ajánlja. Nemcsak a gyűjtés volt persze a cél, sokkal inkább a figyelemfelhívó kezdeményezés aratott sikert, hiszen így sokan értesülhettek és bekapcsolódhattak a programba, melynek célja ráirányítani a figyelmet a szűrések fontosságára. Az idén folytatódnak a finom pink ételek kóstolói Miskolcon.  A vendéglátóhelyek már a bejáratnál is jelzik, hogy csatlakoztak a programhoz és valamennyi étteremben viselik a rózsaszín szalagot, a kampány szimpátiajelét.

A  már népszerű nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva a Mellrákinfó Egyesület borsodi  csoportja sétával nyitja az idei kampányt. Szeptember 24-én csütörtökön 16:00 órától a Race for the Cure veszi kezdetét a Szinva terasz érintésével a Városház térre. Valamennyi helyszínen a szűrések fontosságát hangsúlyozó, rövid motiváló beszédek hangzanak el, hogy a szakemberek, érintettek a korai felismerés jelentőségét kiemelhessék. A sétához a Mellrákinfó-Borsod tagjai mellett többek között csatlakozik a Női Erőforrás, Család és KarrierPONT csapata is.

A kampány célja tehát, hogy szelíd eszközökkel oldja a betegségtől való félelmet és felhívja a figyelmet arra, milyen fontos az önvizsgálat és hogy a részvétel a rendszeres mammográfiai szűréseken életet menthet. Az időben felfedezett daganat 95% eséllyel túlélhető!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

ZSOLNAY ÖRÖKSÉGKEZELŐ NKFT. PROGRAMAJÁNLÓ             január 24–31.   Mi dolgunk a világon? Vörösmarty versszínházi est …

További cikkek

Palócleves
Hozzávalók: 75 dkg hús /lehet sertés és marha is/ 75 dkg zöldbab 50 dkg burgonya 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 dl tejföl …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum