2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Az uzsorakölcsön mélyszegénységbe taszít!

A Tornanádaskai Fejlesztő Központban lakossági fórum keretében – rendőröktől – hallgathattak előadást az érdeklődők uzsora-bűncselekmények megelőzésével kapcsolatban.

A prevenciós jellegű rendezvényen az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának főelőadója tartott szakmai tájékoztatót.

A fórum során a rendőrség szakemberei kitértek arra, hogy az uzsora-bűncselekmény a mai napig meglévő jelenség, ami  különösen a hátrányos helyzetű térségekben élő és rászorult helyzetben lévő családok mindennapi megélhetésére gyakorol rendkívül káros hatást.

A rendezvényen megjelent állampolgárok a rendőrség szakembereinek részéről  tájékoztatást kaptak az uzsora-bűncselekmény jellegéről, elkövetési módjairól, büntetőjogi és polgári jogi következményeiről, továbbá a bajba jutottak számára a segítségnyújtás lehetőségéről.

A lakossági fórumon a szakemberek az alábbi javaslatokat fogalmazták meg a jelenlévők számára:

  • Kölcsön felvételéért leginkább  hivatalos pénzintézethez célszerű fordulni, mivel előre kiszámítható és tervezhető, hogy a futamidő végére mekkora összeget kell visszafizetni.
  • Magánszemélytől soha ne vegyünk fel olyan kölcsönt, ami aránytalanul nagy, illetve nagyon rövid futamidejű fizetési kötelezettséget ró a kölcsönvevőre.
  • Olyan kölcsön-szerződést soha ne írjunk alá, amelyet nem olvastunk át figyelmesen, vagy értelmezési probléma esetén nem mutattunk meg jogban jártas személynek.
  • Ha mégis uzsora-bűncselekmény áldozatává vált tegyen feljelentést a Rendőrségen, hívja a 112-es segélyhívó számot, vagy a Rendőrség által üzemeltetett  06 80 555 111-es Telefontanú számon is kérhet segítséget.

kép

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek