2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

Sütőedények minden mennyiségben

Lehet te is úgy vagy vele, ahogy én, hogy a legjobb fine dining étterem menüsora sem érhet fel egy szívvel-lélekkel elkészített otthoni ebédhez. Ez viszont nem jelenti azt, hogy az otthoni főzéshez-sütéshez ne lenne szükség hasznos eszközökre, mint például sütőedényekre.

Egy jó tepsi, pizzasütő tálca, kenyérsütő edény, tortaforma, kuglófsütő megléte otthon több előnnyel jár, és lehetővé teszi, hogy különböző ételeket változatosan és hatékonyan készítsünk el. Itt van néhány ok, hogy miért érdemes többféle sütőedényt tartani a háznál.

Tepsi

A tepsi a sütőedények koronázatlan királya, igazi alapfelszereltség, nem hiába találjuk a TRAMONTINA sütőedényei között is az első helyen. Széles felülete miatt ideális nagy mennyiségű étel elkészítéséhez, mint például sült zöldségek, sült húsok, lasagne, különböző rakott ételek, de akár ide sorolhatjuk a klasszikus házi sütemények jelentős részét is.

A tepsi lapos alakja nem véletlenül alakult ilyenné az évszázadok alatt: lehetővé teszi a levegő szabad áramlását az ételek körül, ami egyenletes sülést eredményez.

Pizza és kenyérsütés

Gyermekes családoknál egy jó recepttel és egy jó minőségű pizzasütő edénnyel rengeteg pénzt spórolhatunk, arról nem is beszélve, hogy sokszor finomabb is, és a feltétek összetételét és minőségét is magunk szabályozhatjuk. A pizzasütő tálca kiválóan alkalmas házi pizza elkészítésére, de használható sült húsok, zöldségek és még sütemények sütésére is, már ha nincs jó tepsink, de legyen!

Az otthoni kenyérsütés szintén egy külön világ, aki egyszer belépett, utána már abba sem hagyná a kalandozást kenyérországban. A tálca magas peremének köszönhetően megakadályozza, hogy a tészta kifolyjon vagy szélesebb területen szétfolyjon.

A kenyérsütő edény ideális kenyér sütésére, mivel segít megőrizni a tészta formáját és lehetővé teszi, hogy a kenyér egyenletesen megemelkedjen.

Torta és kuglóf

A tortaformák kiválóan alkalmasak különféle méretű és formájú torták készítéséhez, gondolkodjunk akár kerek, szögletes vagy szív alakú kreálmányban.

Az eltérő méretű és formájú tortaformák lehetővé teszik, hogy változatosan díszítsük a süteményeket, így könnyebb lehet különleges alkalmakra vagy vendégvárásra készülni.

A kuglóf igazi békebeli hangulatot áraszt, és nem is nehéz elkészíteni a speciális sütőedény birtokában.

A kuglófsütő edényeknek lyukas a közepük, ami lehetővé teszi a meleg levegőnek a sütemény közepére való hatékony bejutását, így egyenletesen sül a tészta.

Összességében a különböző sütőedényeknek köszönhetően változatosan és hatékonyan készíthetünk el különféle ételeket otthon. A megfelelő edények kiválasztása az étel típusától és mennyiségétől függ, így érdemes gondoskodni arról, hogy a konyhában rendelkezésre álljanak ezek a hasznos eszközök./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…