2024. 03. 19. kedd

József, Bánk
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Az utakon hatástalanított időzített bombák

A közúti ellenőrzések azért vannak, hogy mindenki hazaérjen, és azért is, hogy az időzített bombákat a rendőrök kiszűrjék a forgalomból. Legutóbb Miskolcon állítottak meg a járőrök egy gyorshajtót, aki ittasan ült a volán mögé!

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

A rendőrségi adatok alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ez év január elsejétől május 31-ig 31 olyan közúti közlekedési baleset történt, ahol ittas volt az okozó, az előző év ugyanezen időszakában ez a szám 24 volt. Gyorshajtás miatt az első öt hónapban 91 baleset történt, míg 2021-ben 85 volt ez a mutató. A balesetek elsődleges okai mögött a gyorshajtás, és az ittas járművezetés áll.
baleset

 

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai rendszeresen végeznek közúti ellenőrzéseket, hogy mindenki hazaérjen. Legutóbb Miskolcon hajtottak végre mozgó sebességellenőrzést. A rendőrök 2022. június 20-án 12 óra 17 perckor a Soltész Nagy Kálmán úton bemértek egy autót, aminek vezetője a megengedett 50 kilométeres sebesség helyett 104-el közlekedett. A járőrök megállították az autót vezető 65 éves miskolci férfit, akinél az alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. A helyszínen bevont vezető engedély mellett a hatóság 90 000 forint közigazgatási bírságot szabott ki, illetve 6 közlekedési előéleti pontot. A Miskolci Rendőrkapitányság továbbá járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntetőeljárást folytat a sofőrrel szemben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…

További cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…