2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A MATE egyedülálló kezdeményezéssel támogatja az általános iskolai sportéletet

A MATE egyedülálló kezdeményezéssel támogatja az általános iskolai sportéletet

Az országban egyedülálló megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem sportegyesülete, a MATE – Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club (MATE-GEAC), a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola és a Dunakeszi Tankerület, melynek keretében magas szintű sportolási tevékenységet biztosítanak a tanulók számára, megalapozva ezzel a kettős életpályamodellt.

 

 

 

Az elmúlt időszakban az egyetem és a sportegyesület komoly célkitűzéseket fogalmazott meg a térségi sportélet fejlesztésével kapcsolatban, melynek alappilléreként indulhatott el 2022 szeptemberében a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola MATE-GEAC Sportosztálya.

Az együttműködés lényege, hogy az egyesület edzői, sportoktatói hetente két alkalommal, két-két testnevelésóra keretében végeznek a korosztálynak megfelelő atlétika-, úszás- és vízilabda-foglalkozásokat. Az atlétikaedzéseket az e célból felújított MATE Atlétikai Centrumban és az egyetem vagy az iskola sportcsarnokában, az úszás- és vízilabdaórákat pedig a Gödöllői Városi és Térségi Uszodában tartják, olimpikon és kiemelt utánpótlás edzők támogatásával.

Az országosan egyedülálló kezdeményezés keretében tehát az iskola és a sportegyesület közösen biztosítja a testnevelés tantárgy emelt szintű oktatását, a tanulók tehetsége szerinti maximális eredmény elérésének lehetőségét, a megfelelő sportágválasztást és a magas szintű test-kulturális műveltség elérését.

Ehhez természetesen figyelembe veszik a nebulók személyes érdekeit, adottságait, a sportág utánpótlás-nevelési célkitűzéseit és a hatályos jogszabályokat is.

„A most kötött együttműködés maximálisan illeszkedik elképzeléseinkhez, hiszen az új osztályban kiemelten kezeljük a tanulók kettős életpályamodelljének lehetséges megvalósulását is. Ennek távlati célja az, hogy a diákok a későbbiekben minél több esetben válasszák a MATE-GEAC színeiben megvalósuló élsportolói tevékenységet, majd a MATE képzéseit” – hangsúlyozta Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora és a MATE-GEAC elnöke.

Albertné Tóth Katalin, a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola intézményvezetője elmondta, hogy az edzőtáborok és versenyek alatt is folyamatosan, akár elektronikus tananyagokkal is biztosítják a tanulási feltételeket a sportoló tanulóknak, szükség esetén pedig menedzselik a felzárkóztatásukat.

A vállalások felmenő rendszerben folytatódnak, azaz 2025 szeptemberétől már minden alsós évfolyamban hetente két alkalommal, két-két testnevelésóra keretében végeznek a korosztályoknak megfelelő atlétika-, úszás- és vízilabda-foglalkozásokat. Mindeközben folyamatosan segítik a sportoló tanulók pályaorientációját, mind a civil, mind pedig a sportpályafutás tekintetében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…