2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

Szakáll és bajusz divat 2022-ben

Sok férfi tanácstalan, amikor a szakállról vagy a bajuszról van szó. Vajon elegendő a borosta, esetleg egy nagyobb szőrzetben érdemes gondolkodni? Nem mindenkinek áll jól mindegyik fazon, így számtalan kérdés vetődhet fel, mielőtt az ember áment mond egy adott stílusra.
Most bemutatjuk azokat a változatokat, amelyekkel idén bárki felkeltheti mások figyelmét!

 

 

Így érdemes fazont választani!

Tudta, hogy mielőtt szakáll stílust választ, muszáj figyelembe vennie pár szempontot?
Ugyanúgy, ahogy hajvágás előtt, meg kell nézni az arc és a fej formáját, az arányokat, a hosszúságot és a szélességet egyaránt. Az sem mindegy, hogy az arc kerek, széles, esetleg hosszúkás, hiszen ezek mind befolyásolják azt, hogy milyen formával érdemes felkeresni a borbélyt.

Amennyiben a fejformán dominálnak az élek, akkor azt egy egyszerű szakállal lehet legkönnyebben ellensúlyozni. Ha viszont túlzottan kerek, akkor egy élesebb szakáll lesz az
optimális választás.

Melyek 2022 legdivatosabb szakáll fazonjai?

Az egyik kétségkívül a borosta, amely szinte minden évben visszatérő klasszikusnak számít.
A jolly joker ugyanis minden férfinak jól áll, nincs olyan, akit ne tenne emberesebbé. Ezt ráadásul igen könnyen meg lehet valósítani és ápolni, hiszen pár nap alatt megnő, így máris jóval férfiasabbá válik a megjelenése.

A másik kedvelt megoldás a körszakáll, ami egy megszokott stílus, hiszen valamelyest konzervatívabbá varázsolja az összhatást. Ennek van egyfajta intellektuális megjelenése, hiszen ez a fazon volt a ‘70-es években az ügyvédek, illetve az orvosok kedvence. Ez a változat szinte minden férfi számára kötelező viselet legalább egyszer az életben. A szakállal ugyanis könnyen felkelthető a nők figyelme.

Vagány stílust keres: válassza a balbot!

Hallott már a balboról? Ez manapság az egyik legextrémebb és legdivatosabb megoldás, ha valaki szakállat szeretne magának. Legtöbben a Marvel szuperhős, Vasember, azaz Tony Stark miatt ismerik ezt a fazont, amely azóta nagyon trendinek számít. Ez egy bajuszból, egy alsó ajak alatti szőrpamacsból, illetve egy hozzá szorosan kapcsolódó kecskeszakállból áll, ami az egész állra kiterjed.

Fontos azonban, hogy erős kontrasztot hozzon létre, illetve nem árt a rendszeres borotválkozás és a vérfrissítés. Így folyamatosan megmarad az eredeti forma, amely bármilyen alkalomra tökéletes döntés, legyen szó hétköznapokról, munkáról, esetleg egy randevúról egyaránt.

Karakteres és férfias: ez a full beard

Nem beszéltünk még az igazán erőteljes szakáll formáról, a full beardról. Ez valamelyest időigényesebb, hiszen kell várni valamennyit, hogy a szőrzet a megfelelő méretre nőjön meg. Ez egy teljes szakáll, amit megfelelő ápolással mindenki irigyelni fog. Igen férfias megjelenést kölcsönöz, azonban mindig figyelmet kell fordítani ennek ápolására. Ha már megfelelő hosszúságú, akkor használjon szakállkefét és fésűt, így elkerülheti a gubancokat
és a nem jó irányú növekedést.
Meta leírás: Kíváncsi, hogy melyek 2022 legdivatosabb szakáll és bajusz stílusai? Ebben a cikkben részletesen kifejtjük, hogy melyek hódítanak mostanában. /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…