2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Jobbik: A magzati élet mellett a családok lelke is fontos

Üdvözöljük, hogy a kormány a hosszú évek óta tartó ellenállása után az élet pártjára állt. A Jobbik korábbi javaslataihoz hűen támogatja, hogy a nem kívánt gyermekek utolsó szó jogán szívhangjukkal szólhassanak a szülőkhöz, így számos esetben megakadályozva azt, hogy életük véget érjen, mielőtt valóban elkezdődhetett volna.

 

A vita pártján álló konzervatívokként azonban elfogadhatatlannak tartjuk, hogy míg sok egyéb, az emberek életét és személyes terét kevésbé érintő kérdésekről parlamenti vita folyik, addig egy ilyen horderejű kérdést társadalmi egyeztetés nélkül, egyszemélyi döntéshozatal révén, rendeleti úton szabályozzon a hatalom. A vita lehetőséget adott volna pártunk számára is arra, hogy kifejtsük, miért csak a terhesség megszakításáról szóló törvény 6. § d pontjában foglaltak esetén támogatnánk egy ilyen javaslatot, és a családok lelki egészségére tekintettel, miért nem tartanánk indokoltnak azt az anya életét veszélyeztető, a bűncselekményből eredő, valamint a gyermek súlyos, élettel összeegyeztethetetlen betegségének kimutatásával járó terhesség esetén.

 

A Jobbik elvárja továbbá, hogy a kormány minden vágyott gyermek megszületéséhez és felneveléséhez érdemi támogatást biztosítson.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek