2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: A kormány átverte a napelemes pályázókat is, féléves csúszással se bírálták el az összes pályázatot

DK: A kormány átverte a napelemes pályázókat is, féléves csúszással se bírálták el az összes pályázatot

2021 decemberében írt ki a kormány egy napelemes pályázatot, 201 milliárd forintnyi keretösszeggel. A február eleji beadási határidőig több mint 43 ezer támogatási kérelem érkezett a Technológiai és Ipari Minisztériumhoz, ám ők arra is alkalmatlanok, hogy a pályázatokat időben elbírálják: féléves csúszással sem sikerült az összessel megbirkózni.
A Demokratikus Koalíció szerint a kormány rendesen kiszúrt a pályázókkal, az alapanyagok ára iszonyatosan emelkedett az elmúlt időszakban, sőt az euroárfolyam és az infláció is tovább dob az árakon. Orbánék ismét úgy adtak támogatást, hogy több vele a kár, mint a haszon, rengeteg családot felültetve ezzel. A jelenlegi kritikus rezsiemelési helyzetben pedig nagy segítség lett volna, ha időben elkészülhetnek a napelemek, de Orbánék hibájából a pályázó családok sajnos még sokáig nem számolhatnak alacsonyabb árakkal.
Rónai Sándor
A DK EP-képviselője, az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói országos koordináció keretén belül tettek pontot egy csalássorozat végére. Ü…