2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

A leggyakoribb kutyafekhelyek és előnyeik

Nincs is annál édesebb, mint amikor négylábú kedvencünk boldogan horpaszt a lakás vagy ház valamelyik sarkában, békésen. Azonban a megfelelő alváshoz elengedhetetlen egy kényelmes fekhely is. Nézzük, melyik típust érdemes választani kutyád számára!

 

Milyen pózban alszik a kutya?

 

Nem is gondolnánk, milyen sokat elárul az, hogy kutyánk milyen pózban szereti fejét álomra hajtani. A különböző pózok jelezhetik aktuális hangulatát, egészségügyi állapotát is. Emellett pedig árulkodik arról, mennyire érzi magát kényelemben és biztonságban.

 

A póz mellett a kutya mérete is fontos szempont a fekhely kiválasztásánál. Kölyökkutya esetében érdemes a megközelítőleg végleges méretéhez igazodni. Felnőtt kutyánál pedig egy egyszerű méréssel megállapíthatjuk, milyen nagy fekhelyet igényel.

 

A kutyát álló helyzetben az orrától a farka végéig mérd le egy mérőszalag segítségével. Ennél a méretnél kisebb fekhelyet nem érdemes vásárolni, mert az kényelmetlen lesz a négylábú számára.

 

Szőnyeg, párna, kutyaágy

 

Az, hogy rájöjj, kutyád milyen fekhelyen érzi magát a legjobban, sok esetben kitartó próbálkozást igényel. Jellemzően a legtöbb nagy testű kutya számára kényelmesek a kutyaszőnyegek és a kutyapárnák, amelyek laza kialakításúak és puhák. Így kényelmesen elterülhetnek rajtuk, nincsenek beszorítva ágykeret közé.

 

A matraccal rendelkező kutyafekhelyek a Petissimo kínálatából is népszerű választásnak bizonyulnak, különösen azért, mert általában könnyen tisztíthatók, moshatók. Különleges memóriahabos vagy kókuszmatracot is beszerezhetünk a maximális kényelem érdekében.

 

Egyre népszerűbbek a fánk és a fészek típusú kutyafekhelyek, amelyek szinte körbeölelik az ebet. A vastagabb perem segít a kis testű kutyáknak abban, hogy alvás közben is megtartsák megfelelő hőmérsékletüket, és ne fázzanak. A szorongó ebek számára is jó választás lehet, összegömbölyödve biztonságot nyújt számukra a puhaság és a melegség.

 

Az alátámasztást nyújtó és a támlás fekhelyek, valamint a kutyakanapék merevebb, jobb tartást biztosítanak a kutyák számára. Ezeket főleg idősebb kutyáknak ajánljuk, akik nem rágják meg a tartófelületeket.

 

Különleges kutyafekhelyek

 

A kutyaodú, más néven bújózsák egy rendkívül aranyos fekvőhely a négylábúak számára. Amellett, hogy változatos formákban, színekben kaphatóak, rendkívül praktikusak. A kis testű, félénk kutyusok bármikor bebújhatnak a menedéket nyújtó odúba, ahol a kényelem mellett a sötétség is biztosítva van a jobb alvás érdekében.

 

Léteznek különleges kutyasátrak is, amelyek játékra is alkalmasak, de kirándulások során is biztos fekvőhelyet biztosítanak a kutyák számára. Praktikusak olyan kutyáknak, akik nagy mozgásigényük lévén imádnak a gazdival túrázni az erdőben.

 

Tekintsd meg a Petissimo széles kutyafekhely kínálatát, és válassz kedvenced igényeinek megfelelő típust!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek