2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

A leggyakoribb kutyafekhelyek és előnyeik

Nincs is annál édesebb, mint amikor négylábú kedvencünk boldogan horpaszt a lakás vagy ház valamelyik sarkában, békésen. Azonban a megfelelő alváshoz elengedhetetlen egy kényelmes fekhely is. Nézzük, melyik típust érdemes választani kutyád számára!

 

Milyen pózban alszik a kutya?

 

Nem is gondolnánk, milyen sokat elárul az, hogy kutyánk milyen pózban szereti fejét álomra hajtani. A különböző pózok jelezhetik aktuális hangulatát, egészségügyi állapotát is. Emellett pedig árulkodik arról, mennyire érzi magát kényelemben és biztonságban.

 

A póz mellett a kutya mérete is fontos szempont a fekhely kiválasztásánál. Kölyökkutya esetében érdemes a megközelítőleg végleges méretéhez igazodni. Felnőtt kutyánál pedig egy egyszerű méréssel megállapíthatjuk, milyen nagy fekhelyet igényel.

 

A kutyát álló helyzetben az orrától a farka végéig mérd le egy mérőszalag segítségével. Ennél a méretnél kisebb fekhelyet nem érdemes vásárolni, mert az kényelmetlen lesz a négylábú számára.

 

Szőnyeg, párna, kutyaágy

 

Az, hogy rájöjj, kutyád milyen fekhelyen érzi magát a legjobban, sok esetben kitartó próbálkozást igényel. Jellemzően a legtöbb nagy testű kutya számára kényelmesek a kutyaszőnyegek és a kutyapárnák, amelyek laza kialakításúak és puhák. Így kényelmesen elterülhetnek rajtuk, nincsenek beszorítva ágykeret közé.

 

A matraccal rendelkező kutyafekhelyek a Petissimo kínálatából is népszerű választásnak bizonyulnak, különösen azért, mert általában könnyen tisztíthatók, moshatók. Különleges memóriahabos vagy kókuszmatracot is beszerezhetünk a maximális kényelem érdekében.

 

Egyre népszerűbbek a fánk és a fészek típusú kutyafekhelyek, amelyek szinte körbeölelik az ebet. A vastagabb perem segít a kis testű kutyáknak abban, hogy alvás közben is megtartsák megfelelő hőmérsékletüket, és ne fázzanak. A szorongó ebek számára is jó választás lehet, összegömbölyödve biztonságot nyújt számukra a puhaság és a melegség.

 

Az alátámasztást nyújtó és a támlás fekhelyek, valamint a kutyakanapék merevebb, jobb tartást biztosítanak a kutyák számára. Ezeket főleg idősebb kutyáknak ajánljuk, akik nem rágják meg a tartófelületeket.

 

Különleges kutyafekhelyek

 

A kutyaodú, más néven bújózsák egy rendkívül aranyos fekvőhely a négylábúak számára. Amellett, hogy változatos formákban, színekben kaphatóak, rendkívül praktikusak. A kis testű, félénk kutyusok bármikor bebújhatnak a menedéket nyújtó odúba, ahol a kényelem mellett a sötétség is biztosítva van a jobb alvás érdekében.

 

Léteznek különleges kutyasátrak is, amelyek játékra is alkalmasak, de kirándulások során is biztos fekvőhelyet biztosítanak a kutyák számára. Praktikusak olyan kutyáknak, akik nagy mozgásigényük lévén imádnak a gazdival túrázni az erdőben.

 

Tekintsd meg a Petissimo széles kutyafekhely kínálatát, és válassz kedvenced igényeinek megfelelő típust!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…