2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Egyszerűen és röviden a faktoringról

A faktoring, mint finanszírozási forma egyáltalán nem újdonság, azonban napjainkban egyre inkább teret hódít, köszönhetően annak, hogy a bankhitelnél alacsonyabb költsége van, illetve az igénylés folyamata is egyszerűbb, gyorsabb, átláthatóbb.

 

A faktoring az aktív vevőkövetelések pénzre váltását jelenti, vagyis a faktorcég megveszi a számláidat, megfinanszírozza számodra a számlák ellenértékét. Olyan cégek esetében ideális finanszírozási mód, ahol a vevők hosszabb fizetési határidővel egyenlítik ki számláikat.

 

Milyen előnyökkel jár egy cég számára a faktoring?

 

Ahhoz, hogy egy cég fedezni tudja működési költségeit, illetve új beruházásokat tudjon indítani, folyamatosan forrásokra van szüksége. Nem ritka azonban a körbetartozás sem, amikor a partner azért nem tud fizetni, mert neki is tartoznak. Ez esetben a faktoring adta lehetőséggel élve kiszámíthatóbbak, tervezhetőbbek lesznek a bevételek.

A faktoring előnyei:

 

  • Azonnal pénzhez jut a vállalkozás.
  • A faktor a vevő pénzügyi adatait, valamint fizetési szokásait vizsgálja.
  • Nincs szükség hagyományos fedezetre.
  • A követelések beszedését, behajtását a faktor végzi. A faktoring igénybevétele egyszerűbb, gyorsabb a hitelnél.
  • A számlafaktorálás rugalmas, lépést tart a piaci változásokkal.
  • A faktoring futamideje rövidebb, és nem terheli meg annyira a céget, mint a vállalkozói hitel.

 

A FlexiBill 100%-ban digitálisan intézi a teljes faktoring folyamatot, így azt akár egy mobilról is levezényelheted, személyes jelenlétet nem igényel. Így időt, pénzt, valamint erőforrásokat takaríthatsz meg.

 

Milyen vállalkozások számára ideális megoldás a faktoring?

A faktoring azon cégek számára lehet jó megoldás, amelyek likviditási nehézségekkel küzdenek, mivel hosszabb, 30, 60, 90 napos határidőre fizető vevőkkel rendelkeznek.

 

Kezdő vállalkozások számára azért lehet kedvező megoldás a faktoring, mert a faktor nem az ügyfél pénzügyi stabilitását vizsgálja, hanem a vevőkét.

 

A gyorsan növekvő vállalkozásoknak, amikor az elhúzódó fizetések miatti tőkehiány gátolja az új megrendeléseket, a számlák fizetési határidő előtti kifizetésével segíthet a faktoring.

 

Amennyiben vállalkozásod is azok közé a cégek közé tartozik, akik lassan fizető, de értékes partnerekkel rendelkeznek, a faktoring megoldást kínálhat, hogy hosszú távon megtarthassák vevőiket.

 

A digitális faktoring folyamata ilyen egyszerű!

 

Ingyenes regisztrációt és néhány dokumentum feltöltését követően a faktor elvégzi a cégminősítést, ami alapján személyre szabott árajánlatot kapsz, pontosan meghatározott finanszírozási kerettel.

 

A faktorálás díja az ügylettől, annak kockázatától függően jellemzően 1-2%.

 

Amennyiben elfogadod az ajánlatot, megtörténik a szerződéskötés, szintén 100%-ban digitálisan. Innentől kezdve keretszerződés alapján, folyamatos üzleti kapcsolat esetén az ügyintézés csak néhány gombnyomás. A faktor villámgyorsan, 24 órán belül folyósítja a faktorálásra benyújtott számlák ellenértékének 90%-át./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …