2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

Így teremts több helyet a legkisebb hálószobában is

A hálószoba általában nem túl nagy helyiség. A tágas terekben azonban mindannyian komfortosabban érezzük magunkat: egy túlzsúfolt helyen nem túl kellemes az éjjeli pihenéshez készülődni. Most hoztunk néhány hasznos tippet, hogy a legapróbb hálószobában is királyi kényelmet varázsolhass!

Az ágy alatti tároló csodákra képes

Ha ágykereted és a padló között üresen áll a tér, az egy dolgot jelent: kihasználatlan potenciált! Egy ágy alatti tárolóban egyetlen mozdulattal eltüntetheted azokat a tárgyakat, amelyeket eddig kerülgettél, mert nem volt számukra hely. Nem túl nagy befektetés, és garantáltan nem fogod megbánni, hiszen ezzel az egy lépéssel máris rengeteg helyet szabadíthatsz fel a hálóban.

A legtöbben az ágynemű szett nappali tárolására használják ezeket a hasznos darabokat, ami remek megoldás – hiszen egy fárasztó nap után összehajtva várnak minket ráadásul valamennyire szellőznek is. Ha azonban jobban szeretjük fenn hagyni az ágyon az ágyneműt, és ágytakaróval letakarni, akkor is kiváló vétel. Egyszerűen mindent elnyel, a szezonális ruháktól kezdve a az évek óta halmozódó magazin gyűjteményen át egészen a gyerekek lehengerlő méretű építőkocka gyűjteményéig.

Építkezz felfelé!

Kövesd a hagyományos holland városok példáját, ahol a házak keskenyek és magasak: válaszd te is így a bútoraidat! Elő a mérőszalaggal – mielőtt bármibe is belevágnál, természetesen az is fontos, hogy pontosan tisztában legyél a lakásod adottságaival. Ha ez a fontos lépés megvan, indulhat is a tervezgetés. Ha alacsonyabb vagy, szerezz be egy spéci fellépőt is, hogy a helytakarékosság ne menjen a kényelmes használat rovására.

Azt is érdemes pontosan átgondolni, hogy mi az, amit mindenképp a hálószobában szeretnél tárolni, és melyek azok a tárgyak, amelyek számára a lakás más pontjain is van ésszerű hely. A cipőkollekciód például bármennyire is a szívedhez nőtt, valószínűleg jobb helyen lesz a bejárathoz közel, egy cipős szekrényben.

Sarkos megoldások

Kis terekben alapszabály, hogy a sarkokat is érdemes kihasználni! Ma már egyre több helyen találhatsz sarokba tökéletesen passzoló bútordarabokat, amelyek így nem viszik el a helyet a közlekedéstől. Ráadásul a sarokbútorok kifejezetten stílusosak is tudnak lenni, így két helyet üthetsz egy csapásra: a helytakarékosság mellett a trendekkel is lépést tarthatsz. Ilyen egyszerű, de nagyszerű tippekkel rengeteget javíthatsz hálószobád komfortérzetén./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

125972
Alvási rutin? Van nekünk olyanunk egyáltalán? Legyen! Rutin. Ez általában azokat a tevékenységeket jelenti, amelyeket rendszeresen végzünk, általá…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…