2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pályázatok
  • »
  • Újra lehet pályázni a szlovák-magyar együttműködési támogatásokra

Újra lehet pályázni a szlovák-magyar együttműködési támogatásokra

Újra lehet pályázni a szlovák-magyar együttműködési program támogatásaira – erre hívta fel rendhagyó kerékpártúrájával a figyelmet a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Közös Szakmai Titkársága, a túra résztvevői hazatértek Pozsonyból – közölte a túrán résztvevő VÁTI Nonprofit Kht. hétfőn az MTI-vel. A szakemberek a csaknem 200 kilométeres Budapest-Pozsony távolságot négy nap alatt tették meg kerékpáron. Az európai uniós forrásokból 50 millió euró támogatáshoz juthatnak a határon átnyúló partnerségben pályázók.

A négy napos kerékpártúra alatt oda-vissza ingázott a csapat a szlovák-magyar határszakaszon, 13 településen ültek egy asztalhoz a még csak érdeklődő, a rutinos, vagy éppen a korábban már sikertelenül pályázókkal.

„Azzal, hogy minden nap átléptük valahol a két ország közötti határszakaszt szimbolikusan összefűzzük, és közös gondolkozásra biztatjuk a szlovák-magyar pályázókat.”- idézi a közlemény Márkus Ferencet, a program igazgatóját.

/MTI/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…