2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Jégvirág - rajzpályázat, újra

Jégvirág – rajzpályázat, újra

Jégvirág - rajzpályázat, újraA Miskolci Városszépítő Egyesület Litwin József iparművész ötlete alapján Jégvirág címmel újra rajzpályázatot hirdet Miskolc 6-16 éves korú tanulói számára.

Téma: a tél és a téli ünnepek motívumai. Rajztechnika: vonalas rajzokat kérnek, lehetőleg folyamatos vonalvezetéssel, satírozás és tónusozás nélkül, fekete fotókartonra temperával, pasztellkrétával, lakkrost tollal, egyéb színes grafikai eszközzel. A rajzok vonalvezetésének folyamatosnak kell lenniük, hogy azok a világító füzérből megvalósíthatóak legyenek. A lámpafüzérek csak alapszínekben kaphatóak, ezért csak fehér, sárga, narancs, piros, kék és zöld színek használatát javasolják. Rajzméret: a) 10,5×40 cm vagy 21×80 cm-es fekvő téglalap, a lámpaoszlopok közé kifeszített változatnál, b) 12×22 cm vagy 24×44 cm álló téglalap a lámpaoszlopra erősített változatnál.

Díjazás: a beérkezett rajzokat művésztanárokból és iparművészekből álló zsűri bírálja el. A fődíjat nyert tanuló alkotását világító, színes lámpafüzérekből, nagy méretben elkészíttetik, és azokat Miskolcon az Erzsébet téren felszereltetik. A legszebb rajzokat értékes tárgyakkal jutalmazzák. A legjobb alkotásokat a Kós-házban mutatják be szeptember 23. és 30. között. Kiállításmegnyitó és eredményhirdetés: szeptember 23. 17 órakor. I Határidő: szeptember 21.

Beadás: Munkácsy Mihály Általános Iskola, Miskolc, Szilvás u. 38. és Miskolci Városszépítő Egyesület, Miskolc, Görgey Artúr u. 32. sz., 13 és 17 óra között.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…