2022. 09. 26. hétfő

Jusztina
1 EUR 409 HUF
1 GBP 457 HUF

Újra díjmentes programozói kurzus lányoknak!

Folytatódik a Skool Klub Miskolcon
A Vodafone Magyarország támogatásával Miskolcon megrendezésre kerülő Skool Klub célja, hogy a lányokkal is megszerettesse az olyan, egyelőre jellemzően fiúk által kedveltebb, digitális kompetenciákat igénylő szakmákat, mint például a programozás. Hamarosan újabb 10 hetes kurzus indul, melyre a szervezők már várják a 11 és 14 év közötti lányok jelentkezését.

A Vodafone Magyarország elkötelezett amellett, hogy fejlessze a fiatalok digitális kompetenciáját és mindenkivel megismertesse a technológia világát. A digitális fejlettség kiemelten fontossá vált, hiszen ma már a teljes digitalizáció világát éljük. Ezért a szolgáltató számos saját szervezésű programja mellett a Technológiai Oktatásért Alapítvány Skool projektjével is rendszeresen összefog, ösztönözve a lányokat arra, hogy olyan szakmák irányába nyissanak, amelyeket általában fiúk választanak maguknak. A Skool célja, hogy minél több lánnyal megismertesse a digitális alkotás élményét, és népszerűvé tegye a technológiai szektort.
Az őszi sikerekből kiindulva most újabb 10 hetes kurzus indul, melyre már várják a 11 és 14 év közti lányok jelentkezését – feltétel, hogy a jelentkezők korábban még nem vettek részt ilyen foglalkozáson, a Skool célja ugyanis, hogy minél több lány ismerhesse meg a technológia világát, az otthonához közel is. A programsorozat alatt két szakavatott oktató és egy szervező segít a résztvevőknek, sokan ugyanis információ hiánya miatt nincsenek tisztában az előttük álló munkaerő-piaci lehetőségekkel e területen, melyre kifejezetten jellemző az a tradicionális szerepfelfogás, miszerint a technológiai-műszaki szakmák inkább fiúknak valók. A Vodafone Magyarország szándéka többek közt e nézőpont megváltoztatása is.  
“A Skool Klubokkal az a célunk, hogy a lányok lássák, a technológiával bárhol foglalkozhatnak – akár az otthonukhoz közel is. Ebben helyi önkéntes szervezők és mentorok segítenek minket.” – mondja Guzsaly Péter, a Technológiai Oktatásért Alapítvány operatív igazgatója. “Miskolcon az elmúlt félévekben csaknem 40 fiatal vett részt a foglalkozásainkon. Örülünk, hogy ez a szám most tavasszal is nő, hiszen a Skool Klubban nem csak a kódolásba láthatnak bele a fiatalok, hanem az egyik legnagyobb hazai tech cég működésébe is” – tette hozzá..
„Napjainkban egyre nagyobb szerepet játszik a technológia, a teljes digitalizáció világát éljük. Ez egy folyamatosan fejlődő, rengeteg izgalmat és kihívást rejtő terület, melyben méltatlanul alulreprezentáltak a lányok egy idejétmúlt felfogás miatt, miszerint vannak kifejezetten fiús, vagy lányos szakmák. Változtatni szeretnénk ezen a szemléleten és ebben technológiai vállalatként nagy felelősségünk van. Ezért is működünk együtt rendszeresen a Skool projekttel, illetve dolgoztunk ki cégcsoport szinten webfejlesztői képzéseket lányoknak” – mondta el Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.
A képzés résztvevői a műhelyfoglalkozások során, számítógépes játékokból ismert világok és karakterek segítségével ismerhetik meg a programozás alapjait, miközben elkészíthetik saját játékukat a Scratch nevű programban, amit a képzés végén be is mutathatnak a többieknek.
A 10 hetes képzés március 20-án veszi kezdetét és május 29-én ér véget. Összesen 15 főt várnak a programba, melyre március 12-én, 12 óráig lehet jelentkezni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek