2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF

Rebus – középületek energiahatékony felújítása

Nyolc ország nyolc régiójának képviseletében nyolc partner, köztük Borsod-Abaúj-Zemplénből a Bora’94 Kft. vesz részt az uniós finanszírozású Rebus projektben, amely középpontjában a középületek energiahatékony felújítása áll. A projekt keretében tartottak ismeretterjesztő tanácskozást szerdán a Megyeházán. Köszöntőt mondott dr. Kovács János, megyei főjegyző.

A projekt nem konkrét középületek felújításáról szól, hanem a környezetbarát, energiahatékony módszerek, jó tapasztalatok átadásáról. Dr. Kovács János egy régi dán és egy német tanulmányútját felidézve emlékeztetett arra, hogy vannak országok, amelyek évtizeddel előttünk járnak az önkormányzati, közösségi energiahatékonyság terén. „Fontos, hogy lássuk a működő, jó példákat”- emelte ki, s ez a fórum is ezt a célt szolgálja. Tisztában kell lenniük a döntéshozóknak a lehetőségekkel. Sokszor drágának tűnnek a környezetbarát megoldások, de nem szabad megfeledkezni róla, hogy a döntések sokszor több generációs időtartamra szólnak.

A köszöntőt követően előadásokkal folytatódott a fórum. Hall Katalin (Bora’94 kft.) prezentációjából kiderült, hogy a projekt keretében a 8 partner megismerkedhet egymás jó tapasztalataival. A partnerség keretében javaslatokat, tippeket kaphatnak és kézikönyv is készült. Fontos elem az összehasonlíthatóság, illetve a munkatársak szemléletformálása (egy felmérés szerint ezzel 10 százalékos energia megtakarítást értek el).

A továbbiakban a település szintű energetikai tervezéstől az energia auditig számos témáról fejtették ki véleményüket az előadók.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum