2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

NE VÁSÁROLJ SEMMIT! NAP

BLACK FRIDAY? VÁSÁRLÁS HELYETT NÉZZEN UTÁNA, MI VAN AZ ÉLELMISZEREKBEN!

Szerte a világon és Magyarországon is már több mint másfél évtizede hirdetnek egy napos fogyasztói böjtöt november utolsó péntekjén környezetvédő és fogyasztáskritikus szervezetek. Idén ez a nap november 27-ára esik. A Ne vásárolj semmit! Napot Magyarországon azért tartják pénteken, mert a magyarok pénteken vásárolnak a legtöbbet.

Az idei Ne Vásárolj Semmit! Napon ajánljuk mindenki figyelmébe a Tudatos Vásárlók Egyesülete élelmiszervásárlást segítő mobilalkalmazását, az E-szám Keresőt, amely az élelmiszer-adalékanyagok, más néven E-számok közötti tájékozódást segíti.
A mobilalkalmazás alapja a TVE típus, név és szám szerint is kereshető E-szám adatbázisa, amely mindezidáig a legrészletesebb magyar nyelvű, fogyasztói tájékoztatással szolgáló E-szám adatbázis. http://tudatosvasarlo.hu/eszam
Az internetkapcsolat nélkül is használható mobilalkalmazásban az élelmiszeradalékok kereshetők jelölőszám (pl. E122) és név szerint is (pl. azorubin vagy karmoizin), vagy szűrhetőek felhasználásul szerint (pl. édesítőszerek, ízfokozók).
Az E-szám Kereső megmutatja, hogy mely adalékanyagok használhatók bioélelmiszerekben, melyek okozhatnak allergiás tüneteket, melyeket állíthatják elő genetikailag módosítással, melyek engedélyezettek a kisdedeknek és csecsemőknek szánt termékekben és melyek használatával kapcsolatban merültek fel aggályok.
Az alkalmazás alapjául szolgáló információk forrása a magyar törvényi előírások, valamint az Európai Unió illetékes hatóságainak, bizottságainak és tudományos testületeinek jelentései, állásfoglalásai.

Az ingyenes applikáció Android plaformra letölthető itt:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tudatosvasarlo.healthapp

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek