2022. 10. 6. csütörtök

Brúnó, Renáta
1 EUR 424 HUF
1 GBP 485 HUF

Mintaprojekt valósul meg Debrecenben

Megújul Debrecen belvárosa, a Hunyadi és a Péterfia utca sarkán 9 és fél ezer négyzetméteres épületkomplexumot húznak fel az első ütemben. A Ybl-díjas Kováts András tervei alapján készült Párizsi Udvar beruházás átadására szeptember végén kerül sor.

A Párizsi Udvar beruházás három ütemben valósul meg, tavaly tavasszal kapták meg rá az építési engedélyt. Idén márciusra elérték a hatszintes épület legmagasabb pontját. A teljes komplexum 300 lakást és 4.000 négyzetméternyi üzletterületet foglal majd magában. Felépítésének költségei várhatóan elérik a 9 milliárd forintot. Az első ütemben a földszinten 3.000 négyzetméteren boltok és vendéglátóegységek várják majd a látogatókat. A lakások átadás-átvételére szeptemberben kerül sor, míg az üzletsorok nyitását novemberre tervezik.

A Párizsi Udvar mintaháznak tekinthető, mivel a beépített rendszerelemek mindegyike környezetbarát termék, és tűzvédelmi szempontból teljes mértékben megfelel az Európai Műszaki Engedélyben leírtaknak, valamint a hazai előírásoknak. A beépített hőszigetelés az ECOROCK vakolható homlokzati rendszer.

A beruházásban alkalmazott kőzetgyapot hőszigetelő rendszer a fűtésszámlák érezhető csökkenésén túl tűzvédelmet, zajvédelmet, kellemes belső klímát, valamint a vakolatszínek széles választékát – közel 200 színben érhető el – kínálja, bármilyen homlokzatról legyen is szó.

A Párizsi Udvar komplexumról az átadáshoz közeledve elmondható, hogy a kőzetgyapotra jellemző egyedülálló hangelnyelő tulajdonságának köszönhetően, teljes mértékben sikerült lecsökkenteni az épület elhelyezkedéséből adódó közlekedési zajokat, így biztosítva a maximális nyugalmat és komfortot a beköltöző lakók számára. A beépített 12 cm-es kőzetgyapot lemezek a legszigorúbb energetikai előírásoknak is megfelelnek.

A beépített termékek alapanyaga természetes bazaltkő, ennek köszönhetően környezetbarát, kiemelkedően tartós, nem zsugorodik, nincs hőmozgása és kellemes belső lakóklímát eredményez. A homlokzati rendszer további jellemzője, hogy tűzvédelmi szempontból korlátozás nélkül beépíthető, illetve alkalmazása kifejezetten ajánlott tűzgátló szerkezeteken.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

„Mi a pálya Debrecen?”
Kezdetét vette a fiatalok műszaki pályaválasztásának ösztönzését célzó rendezvénysorozat a Magyar Elektrotechnikai Egyesület, valamint a Nemzeti Szakk…

További cikkek