2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

147 kiló dohányt szerettek volna elszívni

Jelentős mennyiségű dohányt, szeszes italt valamint jogi oltalom alá eső gyerekjátékokat és ruhákat foglaltak le egy nap leforgása alatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Észak-Magyarországon. A lefoglalt áruk összértéke több, mint 3 millió forint.


Egerben egy közúti ellenőrzéskor az egyik megállított személyautóban több tucat fehér kartondobozra lettek figyelmesek a pénzügyőrök. Még a hátsó üléseket is kivették az autóból, hogy elférjenek benne a dobozok. Összesen több, mint 200 üveg zárjegy nélküli Jagermeistert és Unicumot rejtettek el a csomagtérben. A sofőr azt mondta: a nyíregyházi piacon pakolták az áruk az autójába általa ismeretlenek. 300 forintos jutalékot ajánlottak fel neki üvegenként, ha elszállítja az 1,4 millió forint értékű szeszes italokat egy egri címre. Útközben azonban feltartóztatták őt a NAV pénzügyőrei.
Nem sokkal később a Taktaharkányi Rendőrőrs két járőre jelentette, hogy Taktakenéz egyik családi házának padlásán jelentős mennyiségű szárított dohánylevelet találtak. A kiérkező pénzügyőrök összesen 147 kilogramm félszáraz és szárított dohánylevelet foglaltak le a padlásról. A tulajdonos azt mondta: két házaló ismeretlen férfitől vásárolta a levelet. 8 zsákkal, egyenként 1500 forintért. Fogyasztási dohányt szeretett volna készíteni családjának a csaknem másfél millió forint értékű levélből. Orgazdaság bűncselekménye miatt kezdeményeztek ellene eljárást a pénzügyi nyomozóknál.

Másnap délelőtt Ózdon az egyik bevásárlóközpont üzletében egy szabadnapos pénzügyőr figyelt fel több tucat jogi oltalom alá eső grafikai elemekkel ellátott gyerekjátékokra és ruhákra, amelyekből hiányoztak az egyedi azonosító jelek. Értesítette kollégáit, akik összesen 70 gyerekruhát és játékot, valamint 58 darab Lego utánzatot foglaltak le fél millió forint értékben. Szerzői és szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése valamint iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Még a sértett telefonos kapcsolatban volt a rendőrség ügyeleti központjával, amikor a tiszaújvárosi rendőrök már elfogták a italtolvajokat. Bejelen…

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum