2022. 01. 17. hétfő

Antal, Antónia
1 EUR 356 HUF
1 GBP 426 HUF

Megújul a Mátai Ménes telepe

Jelentős turisztikai célú fejlesztések kezdődtek a híres hortobágyi lovas központban Mátán.  Az 538 millió forintos beruházási projekt kivitelezési munkáit, közbeszerzési eljárást követően, a Jánosik és Társai Kft. végzi – tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.
Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. megbízása alapján a napokban elkezdődtek a munkálatok. Ennek részeként megújul a fedett lovarda. Itt új verseny- és gyakorlópályát alakítanak ki, bírói fülkéket építenek, és más helyre kerülnek a nézőtéri tribünök. A lovarda épülete új homlokzati burkolatot és korszerű világítást kap.

Átépítik az úgynevezett nyerges épületet is.  Kicserélik a tetőhéjazatát, átalakítják a nyerges presszót és 7 férőhelyes lómosóval ellátott istálló bokszot építenek a tenyészkancák számára. A kispalás istállót elbontják. Helyén egy több mint ezer négyzetméter alapterületű fogadóépület készül. Itt lesz a recepciós és információs szolgálat. Ugyancsak itt helyezik el a ménes történetét és működését bemutató termeket, illetve egyéb kiszolgáló helyiségeket. A fogadóépület része lesz egy 8 férőhelyes, korszerű lóboksz is.

Teljesen átalakul az épületek környezete is. Bekötő utak épülnek. A nagy kapacitású parkolók térkőburkolatot kapnak.  Több mint 4 ezer négyzetméteres füvesített területen 62 fát és 9 ezer cserjét fognak elültetni. Az öntözőrendszer telepítésekor kialakítanak egy 450 köbméteres kerti tavat is.

A sok szakmát megmozgató, összetett megbízás a Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi területén van.  Szigorú követelmények között kell a munkákat, és a munkákhoz kapcsolódó egyéb tevékenységet, így a szállítást, hulladékkezelést elvégezni. A november végi átadási időpont rendkívüli kihívás a cég számára, amit összehangolt munkaszervezéssel kívánnak, jó minőségben teljesíteni- nyilatkozta Jánosik Lajos

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életmentés összefogással
Időben érkezett a segítség ahhoz a sajószentpéteri férfihoz, aki Miskolcon a Szinva patakba zuhant. A bajbajutottat az utolsó pillanatban mentették me…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum