2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Másfél milliárdos beruházás Szarvason

Elindult az európai uniós és hazai költségvetési forrásokból finanszírozott szennyvíztisztító próbaüzeme Szarvason, 2014. február 27-én. A beruházást Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter adta át, aki az ünnepség után a Szarvas város legfontosabb európai uniós fejlesztéseiről szóló konferencián is beszédet mondott.

A mintegy másfél milliárd forintos beruházás kedvező hatása Szarvas város közel 18 ezer fős lakosságát érinti. A fejlesztésnek köszönhetően csökken a szagterhelés és az üzemeltetési költségek, a szennyvíz ártalmatlanításakörnyezetkímélő módon történik.

Németh Lászlóné hangsúlyozta: a magyarországi természetes vizek fokozott védelme megköveteli a szennyvíz elvezetésével és tisztításával kapcsolatos beruházások kiemelt kezelését. Ezek a projektek ugyanis jelentősen befolyásolják a gazdasági és a turisztikai fejlesztéseket. Jelenleg összesen 210 szennyvíz-elvezetési és -tisztítási beruházás zajlik Magyarországon.

Szarvason Az elmúlt években összesen közel 1 milliárd forint felhasználásával valósultak meg a víz- és természetvédelem, a megújuló energia, a fenntartható életmód és a szemlélet-formálás jegyében a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) projektjei.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek