2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Hamis a foglalkoztatási rekordról szóló kormányzati sikerpropaganda

A Központi Statisztikai Hivatal új, munkanélküliségi statisztikákat durván kozmetikázó számítási módja sajnos gyakorlattá vált. A Jobbik országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezte, hogy az adófizetők pénzéből működő szervezet a katasztrofális foglalkoztatási helyzetet valós módon leíró mutatószámot vezessen be, hiszen a valóságról tudomást sem véve vagy azt elhazudva a működőképes megoldás megtalálása sem lehetséges.

A legújabb, immáron 9 százalék alatti munkanélküliségi ráta eléréséhez a kormány ismét beleszámítja a munkavállalók körébe a külföldön dolgozókat és a közmunkásokat. Emiatt teljesen hiteltelen a kormányzati sikerpropaganda.

Emlékezetes az is, hogy kormány a munkavállalási mellett a bűnügyi statisztikákat is kozmetikázza. A szabálysértési értékhatár 50 ezer forintra emelésével egy csapásra kedvezőbb adatokat kapott a rendőrség a bűncselekményekre vonatkozóan. A Jobbik kormányra kerülése esetén a manipuláció és statisztikai adatok elferdítése helyett valódi lét- és közbiztonságot, valamint hazai munkahelyeket teremt a magyar embereknek. A Jobbik Kimondjuk. Megoldjuk. című választási programja ezt kínálja számukra.

Volner János, a Jobbik alelnöke, frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …