2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Magyarországon a Comlink

Újabb kínai beruházó választotta hazánkat

Magyarországot választotta első Kínán kívüli gyártóegysége helyszínéül a telekommunikációs cégeknek optikai kábeleket, csatlakozókat beszállító Comlink. Az 1999-ben alapított, shenzeni központú cég azért döntött hazánk mellett, mert a Kínában már szerződött ügyfeleik (Huawei, ZTE, IBM) is jelen vannak Magyarországon. Az 1 millió eurós beruházást a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) projektmenedzsment szolgáltatásaival (tárgyalások szervezése szakértőkkel, állami intézményekkel) támogatta. A cég jelenleg Budapesten, a Szerémi Business Parkban bérel gyártócsarnokot.

Háttér:
Teljes bilaterális kereskedelmi forgalmunk értékét tekintve a Kínai Népköztársaság a legjelentő¬sebb Európán kívüli partnerünk. Forgalmunk (Hongkong, Makaó és Tajvan nélkül) 2011-ben 7,76 Mrd USD-vel ismét növekvő tendenciát mutatott. 2011-ben Magyarország teljes kivitelének 1,44%-a ment Kínába, ami az EU tagállamok, Oroszország, az USA, valamint az Arab Emírségeket követően a legnagyobb felvevő partnert jelentette. A versenytársakkal való összehasonlításban Magyarország vezető szerepet tölt be a Kínával folytatott kereskedelmi partnerségben, export tekintetében csak Ausztria előzi meg Magyarországot. Exportunk az utóbbi években a világgazdasági válság ellenére folyamatosan bővül. Különösen kiugró a 2010. évi 26% feletti növekedés, de 2011-ben is 10,3%-kos emelkedést tapasztalhattunk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek