2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Reagálás Orbán Gábor sajtótájékoztatójára: A tények bizonyítják, kudarc a kormány államadósság elleni harca

Reagálás Orbán Gábor sajtótájékoztatójára: A tények bizonyítják, kudarc a kormány államadósság elleni harca

Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára elégedett az államadósság alakulásával. Orbán úr részére éppen ezért azt javasoljuk, vessen egy pillantást a hivatalos adatokra is: 2010 áprilisában, a Fidesz választási győzelmének idejében 19 323 milliárd forint volt az államadósság, idén szeptemberre azonban már 22 131 milliárd forintra emelkedett. Az Orbán-kormány tehát szavakban „csökkentette” az államadósságot, valójában azonban közel 3000 milliárd forinttal megnövelte azt. Annak említéséről szintén „megfeledkezett” az államtitkár úr, hogy az államadósság elleni harcban a kormány felhasználta a magánnyugdíjpénztárak államosított vagyonának 90 százalékát, 2700 milliárd forintot. A GDP 10 százalékát kitevő, hatalmas összeg azonban szinte nyomtalanul eltűnt, rámutatva a kormány államadósság elleni harcának eredménytelenségére.

A Jobbik továbbra is úgy gondolja, hogy Magyarországnak – a világ számos más államához hasonlóan – kezdeményeznie kell államadósságának újratárgyalását és terheinek könnyítését. A rendszerváltás utáni kormányok közös szégyene, hogy erre akkor sem került sor, amikor a Kádár-rendszer alatt felvett hiteleket nyögte az ország, holott mindenki tudta, hogy a szocializmus évtizedei alatt hazánkban diktatúra működött, és Magyarország egy idegen hadsereg által megszállt ország volt.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …