2021. 07. 28. szerda

Szabolcs
1 EUR 359 HUF
1 GBP 420 HUF

Januártól jelentős árcsökkenés a Lidl-ben!

 Teljes mértékben érvényesíti áraiban a Lidl Magyarország a 2018 januárjától érvénybe lépő, a hal- és sertéshús-termékekre vonatkozó áfacsökkentés hatását; sőt egyes haltermékek és a sertéshús-áruk esetében még az adóváltozás mértékénél is nagyobb arányban viszi lejjebb fogyasztói árait.

Kormányzati döntés értelmében 2018. január 1-jétől a sertéshús, valamint a hal áfája a korábbi 27 százalékról 5 százalékra csökken. A 22 százalékos élelmiszeráfa mérséklés eredményeként az érintett termékek fogyasztói ára mintegy 17 százalékkal csökkenhet.

A Lidl Magyarország együttműködik a kormányzati intézkedés végrehajtásában, az adóváltozással járó alacsonyabb áfát teljes mértékben érvényesíti áraiban, sőt egyes hal és sertéstermékek esetében még ennél is nagyobb mértékben, esetenként 22 százalékkal csökkenti az árakat. Ennek megfelelően januártól a haláruk 17-22 százalékkal kerülnek majd kevesebbe a Lidl Magyarország áruházaiban. A sertéshús-termékek árait szintén az áfacsökkentés mértékénél nagyobb arányban viszi lejjebb a vállalat, azok fogyasztói ára egységesen 22 százalékkal lesz alacsonyabb 2018 januárjától.

„A Lidl Magyarország elkötelezett amellett, hogy vásárlói mindig magas minőségű, ugyanakkor elérhető árú termékek közül választhassanak áruházaiban. Az áfa és a fogyasztói árak mérséklődésének hatására várhatóan egyre több vásárló számára lesznek könnyebben elérhetőek a kiváló minőségű halak és sertéshúsok. A megnövekedett kereslet pedig nagyban hozzájárulhat a hazai termelői szektor fejlődéséhez” – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Archívum

Menü

Archívum