2021. 09. 18. szombat

Diána
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Európa Center- a XXI.század üzleti parkja Miskolcon

Az Európa-Center-Miskolc Kft., az Európai Unió támogatásával, a hazai központi költségvetés és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával “Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park V. ütem, “E” épület fejlesztése” című projektet valósított meg.

A Kft., a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül GOP-3.2.1-11, Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése – tárgyú felhíváson nyert támogatást.

A beruházás közel 2 milliárd forint összköltség mellett, több mint 958 millió forintos támogatásból valósult meg.
A beruházás során előre gyártott vasbeton szerkezetű, két egyenlő részre osztott raktárcsarnokból és iroda, szociális blokkból álló csarnoképület valósult meg.

-A projekt egyedülálló kereskedelmi és gyártói övezetként a jövő élet- és munkaterületét hozza létre Miskolc város szívében. A logisztikai projekt stratégiai célja, több mint 60.000 tonna áru vasúti szállításra történő átterelése – mondta Lengyel Attila, a cég ügyvezetője, a mai ünnepélyes megnyitón.

– Miskolc kezd felzárkózni az olyan városokhoz, akik már elindítottak és megvalósítottak olyan projekteket ahol egykor ipari övezet működött és most már logisztikai parkként funkcionálhatnak. Impozáns a látvány most amióta a volt LKM salakhegyei helyét keresve valaki a városból felnéz ide. A logisztikai park cégek betelepülését és munkahelyeket fog generálni  – mondta Pfigler Péter alpolgármester.

Lassan a volt LKM- DAM területe olyanná válik ahol érdemes vállalkozásokat indítani mert a csarnok, mindennel fel van szerelve, ami egy mai cégnek kell: vasút-út és a XXI. század technikája. Mindezt egy magáncégnek köszönhetjük. A város ilyen és ehhez hasonló projektekkel gazdagodik és fejlődik, – mondta Dr. Varga László országgyűlési képviselő.

Az átadáson részt vett Wicha József tulajdonos is, aki évek óta sikeresen működteti a budapesti Európa – Centert is ugyanezen elvek keretében.

Fotó:OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum