2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Első alkalommal került átadásra a Nemzetközi Üzletfejlesztési Díj

Első alkalommal került átadásra a Nemzetközi Üzletfejlesztési Díj

Az Üzletfejlesztési Portál kezdeményezésére idén átadásra került az I. Nemzetközi Üzletfejlesztési Díj. A magyar kis- és középvállalatok közül az idei versenyre nevezettek közül a független szakmai zsűri az első 3 helyezettet, valamint a 2 különdíjast díjazta. Az idei év leginnovatívabb üzletfejlesztése a Nextent Zrt. mesterséges intelligencia alapú beszédanalitikai termékcsaládja lett. Az Üzletfejlesztési Portál 2013-ban indította útjára a Nemzetközi Üzletfejlesztési Díj pályázatot azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a leginnovatívabb kis- és közepes vállalkozásokra, továbbá az innováció fontosságára és a gazdaságra gyakorolt pozitív hatásaira. Ezen túl a kiírók célja, hogy az audit során adott visszajelzésekkel lehetővé tegyek a pályázó cégek számára az innovatív ötletek megvalósításával, piacra-vitelével kapcsolatos tanulást növelve ezzel versenyképességüket.
Az Üzletfejlesztési Díj különlegessége, hogy a pályázók egy innovációs átvilágítás keretében objektív visszajelzést kaphatnak az üzleti újdonságok létrehozásával kapcsolatos folyamataik erősségeire és fejlesztendő területeire vonatkozóan.
A Díj egy valóban független, szakmai kezdeményezés, amely egy cég, vállalkozás üzletfejlesztését, üzleti innovációs eredményeit mutatja be, legyen az üzletfejlesztésként, üzleti innovációként, vállalkozásfejlesztésként vagy más típusú innovációként nevesítve. A Díj minden szervezetnek szól, ahol eredményes termékfejlesztéssel, szolgáltatásfejlesztéssel, szervezetfejlesztéssel, üzletfejlesztéssel vagy üzleti innovációval foglalkoznak.
Pályázni lehetett új termékkel, új szolgáltatással, marketing innovációval, innovációval a vállalati stratégiában, technológiai innovációval, folyamat innovációval, új és innovatív kommunikációs megoldással, a piaci eredményességet elősegítő szervezeti változtatással (új szervezet, kultúraváltás, stb.) vagy új üzleti modellel.
A 2013. szeptember 13-ai díjátadóra a budapesti Design Terminálban került sor. Az első alkalommal meghirdetett versenyre a pályázók közül az első 3 helyezettet, valamint 2 különdíjast díjazott a független szakmai zsűri.
A zsűri tagjai: Schwarz Gábor, a USTREAM üzletfejlesztési és értékesítési igazgatója, Bundik Csaba, EuroCham Vietnam Ltd., ügyvezető igazgató, Fodor Zoltán, Üzletfejlesztési Portál főszerkesztő.
A Fődíjat a Nextent Zrt. nyerte el, további díjazottak:
2. MOHAnet Mobilsystems Zrt.
3. KAVOSZ Zrt.
Különdíjasok:
1. CELSUS Természetgyógyászati Kft.
2. Officium Generale Első Magyar Adó- és Vámbiztosíték Kft.
A Nemzeti Innovációs Hivatal főosztályvezetője, Szabó István elmondta: “Örömmel veszünk minden olyan kezdeményezést, ami ráirányítja a figyelmet az innováció fontosságára és elősegíti azt, hogy az innováció beépüljön a hazai vállalatok mindennapi gondolkodásába.”
„Bízunk benne, hogy az innováció fontosságát egyre több cég ismeri fel és jövőre még több jelentkezőt üdvözölhetünk az Üzletfejlesztési Díj pályázói között.” – mondta Fodor Zoltán az Üzletfejlesztési Portál főszerkesztője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…