2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 486 HUF

DUNAFERR: megszólalt az orosz fél

Az orosz Vnyesekonombank (VEB.RF) írásban is megerősítette a DUNAFERR Zrt. felé, hogy álképviselők hamis meghatalmazásokkal próbálják a nevükben átvenni a vállalat irányítását. A bank azt is megerősítette, hogy a maga részéről szintén megtette a szükséges ellenlépéseket, mert ezt a támadást nem tolerálhatják.

A DUNAFERR szeretné a közvélemény előtt újra tisztázni, hogy azok a dokumentumok és meghatalmazások, amelyek alapján a vállalat ukrán kisebbségi tulajdonosaihoz köthető álmegbízottak bejelentkeztek a gyár átvételére, nem valódiak, hamisak. A vállalat fő stratégiai partnere, az orosz VEB.RF is megerősítette, hogy nem adott megbízást senkinek, hogy eljárjanak a nevében a DUNAFERR „tulajdonosaként”.

Mint ismert, 2021. március 5-én egy ukrán érdekcsoport, a Tatjana Taruta köreihez tartozó Nataliya Bashinskaya és egy Franz Vladimir Habsburg-Lothringen néven bemutatkozó ukrán állampolgár – több ukrán és magyar személy kíséretében – hamis meghatalmazásokkal próbáltak belépni a DUNAFERR területére, hogy átvegyék a cég feletti irányítást, természetesen sikertelenül, és ez a jövőben is így lesz.

A DUNAFERR az ügyben már megtette a rendőrségi feljelentést Magyarországon és az orosz ügyészség is nyomozást indított.

 

A hazugságok és hamis iratok rendkívül nehéz helyzetet teremtenek, de a vezetés célja továbbra is az, hogy a törvényes többségi tulajdonosok érdekeinek megfelelően biztosítsa a DUNAFERR hosszútávú fennmaradását és ne engedjen a fenyegetésnek, megtévesztésnek. A gyár túlélésének egyetlen esélye egy tőkeerős befektető bevonása, aki azonnal képes olyan erős pénzügyi hátteret biztosítani a vállalatnak, amely lehetővé teszi, hogy a termelés felpörgetésével a DUNAFERR akár már rövid távon is komoly bevételekhez jusson.

 

Aláírták a befektetői szerződést

A vállalat örömmel tájékoztat mindenkit, hogy a befektetővel a szerződés aláírása a napokban megtörtént. A szerződés hatályba lépésének már csak néhány további feltétele van hátra, melyek előre láthatóan heteken belül teljesülnek.  Ha ez a szerződés hatályba lép a DUNAFERR működése hosszútávra biztosított lesz, mindezért a vállalat vezetés mindent meg fog tenni és ebben kéri minden partnere együttműködését is.

 

Ebből a szempontból is kiemelten fontos, hogy a minden jogi alapot nélkülöző próbálkozásokat csírájában elfojtsák.

 

Kérjük partnereinket, a felügyelő szerveket és minden érintettet, hogy a fenti okok miatt ne adjanak hitelt a hamis papírokra alapozó ukrán érdekcsoport egyetlen nyilatkozatának sem.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Maratonfutó lett az év vezetője
Megválasztották az év üzleti példaképét a Leader Of The Year gáláján A nyolcadik Bizalom Gálán hét kategóriában osztottak ki sikeres cégvezetőknek …
Matolcsy beszéd és a reagálások
Matolcsy György jegybankelnök bizottsági meghallgatásáról és a minimálbérről is szó volt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben, ahol ellenzéki olda…

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…