2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Csaknem 900 millió forintot költ fejlesztésekre az Északerdő

Csaknem 900 millió forintot költ fejlesztésekre az Északerdő

Csaknem 900 millió forintot költ fejlesztésekre az Fejlesztésekre és a meglevő létesítmények működtetésére 870 millió forintot fordít az idén a Bükkben és a Zempléni-hegységben gazdálkodó, az ottani erdőket kezelő Északerdő Zrt. A pénzből egyebek mellett erdei vasutak, turistautak, pihenő- és szálláshelyek újulnak meg – tájékoztatta az erdőgazdasági társaság az MTI-t hétfőn. A fejlesztések közül kiemelkedik a füzérradványi Károlyi-kastélypark térszerkezetének és vízrendszerének rekonstrukciója, az év utolsó negyedében induló beruházásra pályázaton 250 millió forintot nyert a cég.

A közlés szerint több erdei szálláshelyet korszerűsítenek, egyebek között Bekénypusztán, ahol a korábbi, teljesen elavult épület elbontása után korszerű ökoház épül, amihez mini tanösvény is csatlakozik majd.

Összességében mintegy 60 pihenőhely teljesen megújul, emellett jut pénz tanösvények, történelmi emlékhelyek helyreállítására is.

A társaság gazdálkodási területén halad az Országos Kéktúra mintegy egynegyede, valamint a bükki kéktúra és a piros jelzésű zempléni Rákóczi-túra is. Ezek közül 15 kilométer turistaútvonal karbantartását, pihenőhelyek felújítását, illetve újak létesítését tervezik 2013-ban.

A fejlesztésekből az erdei vasutak sem maradnak ki. Megújulnak a lillafüredi fővonal egyes szakaszai, miként néhány mozdony és személyszállító kocsi is. A pálházai kisvasút területén a mozdonyjavító műhely és személyszállító kocsik újjáépítése várható, a pálya rendszeres karbantartása mellett.
MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek