2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Édesanyja megölésével vádol egy nőt a borsodi ügyészség

 Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat egy miskolci nő ellen, aki azzal, hogy nem gondozta édesanyját, hozzájárult a halálához. A büntetőügy tárgyalása csütörtökön kezdődik a Miskolci Törvényszéken. Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészészség osztályvezetője, az ügyészség szóvivője hétfőn az MTI-nek elmondta: a 48 éves vádlott és 76 éves édesanyja Miskolcon egy panellakásban élt, az idős nő életkora és egészségi állapota miatt nem tudta elhagyni a lakást, önmaga ellátására képtelen volt.

A vádlott 2012 elején elköltözött a lakásból, és anyját gyakorlatilag magára hagyta. Mivel a számlákat senki nem fizette, előbb az áramszolgáltatást, később a vízszolgáltatást is kikapcsolták.

Az idős nő állapota leromlott, tetves lett, lesoványodott, körmei több centi hosszúra megnőttek, testén felfekvések alakultak ki.

Amikor a vádlott 2012 júliusában meglátogatta anyját, az ágyról leesve találta. Értesítette a mentőket, ők a lakásban embertelen körülményeket találtak. A rendkívüli nyári meleg ellenére az idős asszonyon több réteg meleg ruha volt, feltehetően hónapok óta. A nő másnap a kórházban meghalt.

A vádlott gondozási kötelezettségét – amelyet a családjogi törvény ír elő – olyan súlyosan és szándékosan mulasztotta el, hogy ez volt az édesanyja halálához vezető ok – közölte Martossy György.

A vádlott a nyomozás során tagadta bűnösségét, ugyanakkor a vádiratot alátámasztják a mentők és a kórház iratai, az orvos szakértői vélemény, a helyszíni szemle adatai és fényképei, a tanúk vallomása és a polgármesteri hivatal által rendelkezésre bocsátott iratok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…
„Családi üzelmek”
Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm mari…

További cikkek