2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Édesanyja megölésével vádol egy nőt a borsodi ügyészség

 Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat egy miskolci nő ellen, aki azzal, hogy nem gondozta édesanyját, hozzájárult a halálához. A büntetőügy tárgyalása csütörtökön kezdődik a Miskolci Törvényszéken. Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészészség osztályvezetője, az ügyészség szóvivője hétfőn az MTI-nek elmondta: a 48 éves vádlott és 76 éves édesanyja Miskolcon egy panellakásban élt, az idős nő életkora és egészségi állapota miatt nem tudta elhagyni a lakást, önmaga ellátására képtelen volt.

A vádlott 2012 elején elköltözött a lakásból, és anyját gyakorlatilag magára hagyta. Mivel a számlákat senki nem fizette, előbb az áramszolgáltatást, később a vízszolgáltatást is kikapcsolták.

Az idős nő állapota leromlott, tetves lett, lesoványodott, körmei több centi hosszúra megnőttek, testén felfekvések alakultak ki.

Amikor a vádlott 2012 júliusában meglátogatta anyját, az ágyról leesve találta. Értesítette a mentőket, ők a lakásban embertelen körülményeket találtak. A rendkívüli nyári meleg ellenére az idős asszonyon több réteg meleg ruha volt, feltehetően hónapok óta. A nő másnap a kórházban meghalt.

A vádlott gondozási kötelezettségét – amelyet a családjogi törvény ír elő – olyan súlyosan és szándékosan mulasztotta el, hogy ez volt az édesanyja halálához vezető ok – közölte Martossy György.

A vádlott a nyomozás során tagadta bűnösségét, ugyanakkor a vádiratot alátámasztják a mentők és a kórház iratai, az orvos szakértői vélemény, a helyszíni szemle adatai és fényképei, a tanúk vallomása és a polgármesteri hivatal által rendelkezésre bocsátott iratok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…