2021. 09. 16. csütörtök

Edit
1 EUR 349 HUF
1 GBP 408 HUF

Az agráriumról tárgyaltak

Negrutz Ágoston, az agrárminiszter főtanácsadójának a kezdeményezésére kedden délelőtt Miskolcon, a Megyeháza Szemere termében találkoztak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Dunától keletre lévő megyei elnökei. A tanácskozást köszöntötte Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

Mint Negrutz Ágoston elmondta új kezdeményezésről van szó, amely lényege, hogy az ország Dunától keletre fekvő részének agrár érdekképviseleteinek a vezetői kötetlen keretek közt rendszeresen egyeztessenek a szaktárca képviselőjével.  Ez egy konzultációs lehetőség. Biztosította a kamarai vezetőket, hogy a tárca és a kormányzat tisztában van az ágazat gazdasági teljesítményével és támogatja a továbbfejlődést.

Török Dezső házigazdaként köszöntötte az első tanácskozás résztvevőit. Bemutatta a megyei önkormányzat tevékenységét illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdaságát. Külön kiemelve a rendszerváltást követő átalakulást. Megemlítette a TOP-ban lévő területfejlesztési lehetőségeket is.

Ezt követően a NAK vezetők mutatták be megyéjük agráriumát, szóltak az erősségeikről, a problémákról, mint például a munkaerő gondokról, mivel sok gyümölcstermelő nagy gondban van, mert nincs elég idénymunkás, aki szüreteljen, a klímaváltozással kapcsolatban az öntözés is szóba került vagy a fiatalítás, hogy legyen, aki tovább viszi a gazdaságokat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gömörszőlősi Őszelő kulturális nap az ország mesés csücskében, a Szíves Fogadó közösségi ház átadásával és a Gömöri Termékbolt megnyitásával.  …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum