2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Az agráriumról tárgyaltak

Negrutz Ágoston, az agrárminiszter főtanácsadójának a kezdeményezésére kedden délelőtt Miskolcon, a Megyeháza Szemere termében találkoztak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Dunától keletre lévő megyei elnökei. A tanácskozást köszöntötte Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

Mint Negrutz Ágoston elmondta új kezdeményezésről van szó, amely lényege, hogy az ország Dunától keletre fekvő részének agrár érdekképviseleteinek a vezetői kötetlen keretek közt rendszeresen egyeztessenek a szaktárca képviselőjével.  Ez egy konzultációs lehetőség. Biztosította a kamarai vezetőket, hogy a tárca és a kormányzat tisztában van az ágazat gazdasági teljesítményével és támogatja a továbbfejlődést.

Török Dezső házigazdaként köszöntötte az első tanácskozás résztvevőit. Bemutatta a megyei önkormányzat tevékenységét illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdaságát. Külön kiemelve a rendszerváltást követő átalakulást. Megemlítette a TOP-ban lévő területfejlesztési lehetőségeket is.

Ezt követően a NAK vezetők mutatták be megyéjük agráriumát, szóltak az erősségeikről, a problémákról, mint például a munkaerő gondokról, mivel sok gyümölcstermelő nagy gondban van, mert nincs elég idénymunkás, aki szüreteljen, a klímaváltozással kapcsolatban az öntözés is szóba került vagy a fiatalítás, hogy legyen, aki tovább viszi a gazdaságokat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek