2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pest megyei hírek
  • »
  • Fördős Attilát választották a Zöld Hidat tulajdonló önkormányzati társulás elnökének

Fördős Attilát választották a Zöld Hidat tulajdonló önkormányzati társulás elnökének

 Fördős Attilát, Vác polgármesterét (Fidesz-KDNP) választotta elnökének az Észak-Kelet Pest és Nyugat-Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás december 1-jén megtartott taggyűlésén – közölte a Váci Polgármesteri Hivatal szombaton az MTI-vel.
Az előző elnök, Gémesi György, Gödöllő polgármestere (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) lemondott a Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft.-t tulajdonló társulás elnöki posztjáról, amit november 5-én jelentettek be.
Az ügy előzménye, hogy a Zöld Híd leállította az ellátási körzetéhez tartozó 116 településen a szemétszállítást, mert nem kapta meg a neki járó pénzt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től (NHKV). A katasztrófavédelem október 31-én átvette a területen a szemétszállítás irányítását.
A polgármesteri hivatal közleménye szerint a taggyűlésen 84 település vezetője vett részt, 82-en szavaztak, közülük 64-en Fördős Attilát választották. A többi szavazatot – egy érvénytelen szavazat mellett – a kosdi polgármester, Kurdi Ferenc kapta.
Az új elnök elsődleges célja a minőségi szolgáltatás lehető legrövidebb időn belüli visszaállítása.
„Ennek feltételrendszere a finanszírozás, a költségszerkezet átvilágítása, a költséghányadok megtakarítási lehetőségének feltárása, és új vezető választása a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. élére” – mondta Fördős Attila a közlemény szerint.
Az átadás-átvételre december 31-ig sor kerül a volt és az új elnök között.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek