2022. 09. 29. csütörtök

Mihály
1 EUR 412 HUF
1 GBP 456 HUF

A NOHAC az Automotive Hungaryn

Három napon át várja az érdeklődőket a ma megnyílt Automotive Hungary járműipari beszállítói szakkiállítás Budapesten. A Hungexpo Vásárközpontban megrendezett eseményen – Miskolc város standjához csatlakozva – most is bemutatkozik tagvállalatait képviselve az Észak-magyarországi Autóipari Klaszter (NOHAC).

– Nemzetközi együttműködésekkel fejleszthető a magyar járműipar, a rendszerintegrációt elsősorban a visegrádi országokra kell kiterjeszteni – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Automotive Hungary 2017 kiállítás megnyitóján.
A miniszter hangsúlyozta, hogy a járműipar fejlesztése szerteágazó feladat, egyszerre érinti a gyártókat, a beszállítókat, az energetikai szektort, a kutatási és fejlesztési ágazatot, valamint a kormányt és az önkormányzatokat. Magyarországnak minden adottsága megvan ahhoz, hogy mások előtt járjon ezen a téren, de aki nem reagál elég gyorsan a változó körülményekre, lemarad az autóipar világméretű versenyében – tette hozzá.
Varga Mihály kiemelte, hogy a kormány 2020-ig 3 milliárd eurót költ kutatási és fejlesztési innovációs területekre, az összeg jelentős része a járműipart fogja segíti.
– A kormány emellett támogatja a magasabb hozzáadott értéket előállító vállalatokat és segíteni kívánja az innováció-vezérelt termelést, a termelékenység és a hatékonyság javítását – tette hozzá. Az iparfejlesztés érdekében hozott intézkedések közül megemlítette többek között a kiemelt járműipari központok kijelölésést és a duális képzés bevezetését a szakképzésben. Utóbbit – mint fogalmazott – a felsőoktatásra is ki kell terjeszteni.
Varga Mihály kiemelte a rekord alacsony munkanélküliséget, a költségvetési egyensúlyt és a csaknem 4 éve tartó reálbér-emelkedést. Hozzátette, az autóipar a magyar kivitel 20 százalékát adja, csaknem 170 ezer embernek ad munkát, kibocsátása tavaly elérte a 25 milliárd eurót.
A szakkiállításon bemutatkozik többek között a Miskolci Egyetem, a Miskolci Felnőttképzési Központ Kft., Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Miskolc Holding Zrt., a miskolci Technoplast Group Zrt., a Takata, valamint a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett könyvtárban (…