2025. 01. 11. szombat

Ágota
1 EUR 414 HUF
1 GBP 494 HUF

Gasztro

Túrós csusza „vajalján”
Hozzávalók: 50 dkg száraztészta 50 dkg tehéntúró 2 dl tejföl 10 dkg füstölt szalonna vaj     Elkészítés: A szalonnát vágjuk kis kockákra, s süsd ki a zsírját. A túrót morzsoljuk szét villával, …
Mexikói chilis bab
Hozzávalók: • 1 vöröshagyma • 2 gerezd fokhagyma • 50 dkg darált hús • 4 hámozott paradicsom • 2 doboz vörösbab konzerv • 1 doboz fehérbab konzerv 1 doboz kukorica konzerv • ketchup • pi…
Hatodszor is Tolcsva
Bor, gasztronómia, ünnep, jó hangulatTalán ez a négyes jellemezte legjobban a VI. Tolcsvai borfesztivált. Persze mindehhez még hozzájárult az a sok vendég aki ellátogatott a fesztiválra. Minden korosz…
Emődön nem csak „Tehéntánc” volt
Ötvenhárom csapat tárcsás, bográcsos ételekkel és 56 féle süteménnyel neveztek a sütés–főzés tudományában jártas baráti társaságok, hagyományőrző egyesületek  az ország minden részéről az Alföld – Bük…
Grill-tányér
Hozzávalók: A tányéron lévők sertés tarja, csirke comb, padlizsán, burgonya, fűszerek,   Elkészítés: Divattá vált nálunk is a grillezés, amelynek az a legnagyobb előnye, hogy a háziasszonyoknak…
Karalábéleves
Hozzávalók: karalábé egy ek. olaj étkezési keményítő petrezselyem bors só erőleves tejföl Elkészítés A meghámozott és kis kockákra aprított karalábét az erőlevesben főzzük puhára. Közben az ol…
Zöldborsós nokedli
Hozzávalók: vöröshagyma, őrölt feketebors, olaj, zöldborsó, virsli, lángolt kolbász, liszt, tojás, tejföl Elkészítés: Az olajban üvegesre párolom a vöröshagymát, ugyanaz mint a pörköltalap,ha…
Hagymás paradicsomsaláta
Hozzávalók: paradicsom vöröshagyma ecet olaj fokhagyma só pici cukor törött bors     Elkészítés: A megtisztított paradicsomokat felkarikázzuk, nem túl vékonyra, és a csumáját levágjuk.. A hagymát …
Uborkasaláta
Hozzávalók: 50 dkg uborka 1-2 evőkanálnyiecet 2 gerezd fokhagyma cukor pirospaprika bors só . . Elkészítés: A hámozott uborkákat - miután végeiket levágtuk - gyaluljuk vékony szeletekre. Adjuk…
Ülő csirke grillezve
Ez a csibe ugyanúgy készülhet grillsütőben is, csak akkor nyársra húzzuk. Ha viszont nincs grillünk otthon, akkor egy jó hőálló pohárra ültetjük, amelybe egy deci vizet teszünk egy leveskockával, s al…
Kovászos uborka
A „koviubi” elkészítése nálunk a párom dolga, ezért az Ő receptje alapján készül. Mindig ropogós és zamatos. Hozzávalók Apró uborka, Kapor, Fokhagyma, Vöröshagyma, Kenyér, Só, ecet, Szőlőlevél, …
Kő leves
Ezt a nyári könnyű levest csak mi hívjuk „Kő levesnek” mint a népmesében, mert igazság szerint hirtelen készül, s éppen az megy bele, amit a fridzsiderben, vagy a spájzban találok. A mennyiség is anny…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés