2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
Csőben sült karfiol - Royal Magazin recept

Csőben sült karfiol

Csőben sült karfiol - Royal Magazin receptHozzávalók:

1 nagy fej karfiol
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg vaj
A besamelhez:
4 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej
1 csipet szerecsendió

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, 15 percre sós vízbe áztatjuk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
A karfiolt a sós vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben elkészítjük a besamelt: a vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a tejjel, besűrítjük, és szerecsendióval, sóval ízesítjük. A karfiolt tűzálló tálba,tepsibe  tesszük,  ráöntjük a besamelt, és megszórjuk a zsemlemorzsával. Apróbb darabokban rádobáljuk a vajat, és a sütőben pirosra sütjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Virslisaláta
Hozzávalók: négy pár virsli, 4 fej hagyma, 3dl tejföl, 1dl jogurt, majonéz, két kanál ecet, só, bors, mustár   Elkészítés: A virslit megfőzzük.…
Sült gyümölcsök
Hozzávalók: alma, körte, szilva, barack, méz, vaj, fahéj,   Elkészítés: A félbevágott gyümölcsök magját, magházát kiszedem és a kivajazott tep…

További cikkek