2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Új helyszinen a14. Miskolci Kocsonyafesztivál

Az egykori miskolctapolcai autóskempinget működtető Karolai Alapítvány hívta meg a Kitty Hotelbe a helyi panziósokat, vendéglátókat, érdeklődőket, hogy elmondják a terveiket, s közös gondolkodásra kérjék azokat, akik itt élnek, vállalkoznak.

Szó volt az eddigi nagyobb rendezvényekről is, és hogy az Erdei Iskola mellett, szeretnék tovább folytatni a nagyobb lélegzetű, a vendégeket itt marasztaló programokat is, hiszen a hely alkalmas minderre.

A rendezvényre meghívták Rózsa Editet a Kocsonyafesztivál ötletgazdáját, tulajdonosát is, aki ismertette azt a nagyszabású programot, amelyet március 7-8-9- én rendeznek meg Miskolctapolcán.

„A Miskolci Kocsonyafesztivál 2014-ben új helyszínen, új időpontban, de változatlan lelkesedéssel várja a kocsonya kedvelőit.
 A szervezés gőzerővel zajlik, ami már biztos, hogy idén is lesz kocsonyatőzsde és kocsonyabál, a gyerekeknek „békaúszóverseny”. A Kocsonyagála vendégeit a Miskolci Nemzeti Színház művészei szórakoztatják majd. A Miskolci Kocsonyafesztivál díszvendége 2014-ben Ukrajna, a lesz. Ízelítőt kaphatunk Kárpát-alja hagyományaiból, gasztronómiájából. A Miskolci Kocsonyafesztivál fellépői között az Old Boys már biztosan szerepel.

Szóval idén sem kell lemondanunk a kocsonyafesztivál remek programjairól!
A Kocsonyafesztivál, mely Miskolc városának emblematikus eseményévé vált az elmúlt 13 évben, március 7-9. között Miskolctapolcán, csodálatos környezetben egy öt hektáros parkban, megfelelő infrastruktúrával rendelkező autós kempingben, a régi Egyetemi és Főiskolai találkozók helyszínén várja látogatóit. Miskolc bölcsőjétől és a Miskolctapolcán található Barlangfürdőtől 1670 lépésre!

Mint már megszokhatták, minden évben újabb és újabb meglepetésekkel készülünk, így lesz ez az idén is!

A fellépő együttesek és előadók mellett, – mint például: Bródy János legnagyobb vidéki koncertje, a Balkán Fanatik új lemezének ősbemutatója, a Republikból kivált, Cipő örökségét ápoló Tóth Zoltán és együttese, valamint a Dirty Slippers, a Wasabi, Zűrös banda, Fabula Rasa, Komáromi Pisti Live Band, az Old boys, Müller Péter Sziámi, Ihos József és mások – irodalmi programok, kutyaszánhúzó verseny, lovas bemutatók, népi gyermek játszóház, kiállítások, magyar nóta, operett gondoskodik a hamisíthatatlan Kocsonyafesztivál igényes programjairól.

A Fesztiválparkban három szabadtéri színpadon valamint egy 400 négyzetméteres sátorban és a beltéri helyszínekre 70 kézműves vásározót és 89 vendéglátó kereskedőt, szolgáltatót várunk. A hely adottságai miatt, a látogatók jó komfortérzetének biztosítása érdekében limitáljuk az árusító helyek számát, ezért csak a legjobb, legszínvonalasabb kínálatnak tudunk lehetőséget biztosítani. – mondta, s közben slide-okon mutatta be az elmúlt 13 év számait eredményeit, majd hozzátette: a megrendezéshez szükséges pénz, még nem áll rendelkezésre, így kéri a támogatókat, hogy az egyre több program megrendezése érdekében csatlakozzanak az eddigi mecénásokhoz.

Füzesséry József Szikszó polgármestere, a terület jelenlegi üzemeltetője arról beszélt, hogy Ő  azért nyújtott segítséget a helyszín biztosításával, mert nem szeretné, ha ezt a nagy múltú rendezvényt a Miskolciaknak nélkülözni kellene. Szikszón lesz a bál és a kocsonyaúszás, de a fesztivál az Miskolcon marad, mert az a miskolciaké.

Volt olyan vállalkozó a beszélgetésen, aki azt kérte a szerevezőktől, hogy ne csak a fenti parkban legyen a Kocsonyafesztivál, hanem vonják be az üdülőterület egyéb részeit is a programokba. Erre nem tudtak ígéretet tenni a XIV. Kocsonyafesztivál rendezői.

Orosz B.Erika

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek