2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Magyarország Borkirálynőjét Tarcalon választják az idén

2011-ben negyedik alkalommal választják a hazai borvidékek (borutak, borlovagrendek, hegyközségek) közreműködésével Magyarország Borkirálynőjét. A választás döntőjére, illetve a koronázási ceremóniára immár hagyományosan a világörökségi Tokaji Borvidék egyik kiváló pincészetekkel büszkélkedő településén, Tarcalon lesz 2011. július 29-30-án.

Magyarország Borkirálynője egy éven keresztül a magyar bor arca itthon és külföldön egyaránt, aki szakmai kiállításokon, média megjelenésekben képviseli a magyar borkultúrát, a borászatokat, a borokat és borvidékeket. A rangos versenyen a hazai borvidékeken 2010. augusztus 20-a után megválasztott borkirálynők vehetnek részt. A választáson a szépség és a fiatalság mellett az idegennyelv-tudás, a magyar borok, a gasztronómia, a hazai kultúra, irodalom, és a történelem ismerete is fontos szempont. Ezek alapján az előselejtezők során hat versenyző került a döntőbe, akik azóta írásos tesztsorok kitöltésével mérték össze tudásukat, hogy azután Tarcalon a gyakorlati felkészültségükről is bizonyságot tegyenek.

A döntőben lévő borkirálynők:

Czink Henrietta – Pusztaszemes Borkirálynője 2011
Farkas Viktória – Balatonlelle Borkirálynője 2010
Gaál Dóra –  Tenkes Hegyközség Borkirálynője 2011
Mihalovics Dóra –  Kelet-Balatoni Borrend Borkirálynője 2011
Péringer Imola – Balatonfüred Borkirálynője 2010
Simkó Kitti – Tokaj-hegyalja Borkirálynője 2011

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…