2021. 07. 26. hétfő

Anna, Anikó
1 EUR 359 HUF
1 GBP 420 HUF

Borvarázs torta viselheti a Miskolc torta 2015 címet

Miskolc torta 2015 – a Diósgyőri Party Kft. ”Borvarázs tortája” nyerte a második alkalommal meghirdetett verseny díját.

A miskolci TDM, a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Nonprofit Kft. a miskolci járásban működő cukrászüzemek, szállodák, éttermek számára hirdette meg hagyományteremtő céllal a Miskolc torta 2015 versenyt. A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang rendezvényeihez kapcsolódó pályázat sajtótájékoztatóval egybekötött eredményhirdetésére a Miskolc Caféban került sor vasárnap délután.

A szakmai zsűri elnöke Gara Gyula debreceni mestercukrász, tagjai Mátyás Rudolf Oscar díjas világbajnok mesterszakács, Garbóczi Ferenc szikszói mestercukrász, valamint a Polgármesteri Hivatal képviseletében Óvári Zsuzsanna főosztályvezető voltak.
A rendezvény lebonyolításában szakmai iránymutatást és közreműködést vállalt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Miskolc és Környéke Régió Elnöke, Járcsics Emil, illetve munkatársai is.

A pályázati feltételek között szerepelt, hogy a torta magyaros ízvilágú legyen, természetes hozzávalókat tartalmazzon és kreatív új ötlet, ugyanakkor mindennapos elkészítésre alkalmas saját receptúra szerint készüljön.

Az eredményhirdetésen a szervező nevében Nagy Júlia TDM menedzser köszöntötte a megjelenteket. A zsűri elnöke a nyertes torta készítőjének oklevelet adott át, mely a vállalkozást egy évig jogosítja fel a „Miskolc torta 2015” kitüntető cím viselésére, de a többi pályázó is emléklapot kapott, elismerve a verseny szakmai színvonalához történő hozzájárulásukat.

A nyertes vállalkozás mellett a Kőrösi és Társa Bt. „Csokimámor tortája” a Fanny-Gasztro Kft. „Vargabéles újragondolva” és Balázs Tibor egyéni vállalkozó „Gesztenyés álom” elnevezésű tortái is kivívták a szakmai zsűri elismerését, a kiírási feltételek értelmében azonban csak egy nyertes torta kihirdetésére volt lehetőség.

Az új Miskolc torta hamarosan kapható lesz a Miskolc Cafe-ban, illetve a miskolci TDM igyekszik minél több helyen bemutatni, elérhetővé tenni a díjnyertes terméket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

PROGRAMAJÁNLÓ 2021. július 26. – augusztus 2. Elaprózódás A PTE-MK szobrászhallgatóinak csoportos kiállítása Időpont: július 29. – augusztus 15.…