2025. 05. 11. vasárnap

Ferenc

1 EUR 405 HUF
1 GBP 478 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Grillezett csirkemell, nyári salátával, sült héjas burgonyagerezddel (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)
9123-grillezett-csirkemell-nyari-salataval-sult-hejas-burgonyagerezddel-ki-kit-foz-le-receptbekuldo-verseny-

Grillezett csirkemell, nyári salátával, sült héjas burgonyagerezddel (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók:

4 db csirkemellfilé

2 evőkanál extra szűz olivaolaj (hidegen sajtolt olívaolaj) a páchoz

2-3 evőkanál házi, vagy teavaj

kakukkfű,

fűszersó,

50 dkg  Burgonyagerezd (fagyasztott héjas krupli)

oregano,

bors, só

 

Hozzávalók a nyári salátához: 1 fejes saláta, 30 dkg paradicsom, fél szál póréhagyma, 12 db fekete olívabogyó, 1 evőkanál borecet, egy csipet provence-i fűszerkeverék, só, bors

 

A megtisztított, kicsontozott csirkemellet rátesszük a folpack fóliával letakart vágódeszkára  majd a fóliával letakarjuk és húsklopfolóval (kalapács) szép egyenletesen kiveregetjük.. Ha nincs húskalapácsunk, nyeles lábas vagy serpenyő aljával is megtehetjük. A szeletek ezután jól süthetők lesznek. Ezután egy tálba tesszük és mindkét oldalukat besózzuk (bedörzsöljük a fűszersóval), a kakukkfűvel, majd csorgassunk rá egy-két evőkanál hidegen sajtolt olívaolajat, és tegyük a hűtőbe pár órára.

Grillező serpenyőben felhevített vajon süssük pirosra a befűszerezett csirkemelleket. Sütéskor érdemes egy nagyobb lábassal „levasalni”, ilyenkor sokkal könnyebben átsül a hús.

( A lábasba vizet öntünk- nehezéknek)

 

A saláta elkészítése: A saláta megmosott, lecsepegtetett leveleit feltépkedjük és egy tálra helyezzük. A póréhagyma szárát hosszában kettévágjuk és egész vékonyan felszeleteljük, hozzáadjuk a salátához. Rákarikázzuk a paradicsomokat az olívabogyókat rászórjuk.

Az olivaolajat egy kis tálkába üntjük ecettel, sóval, borssal fűszerkeverékkel (pl. Provancei) ízesítjük, elkeverjük majd  a salátára öntjük.

 

A burgyonyát sütőben megsütjük.

A sütőt előmelegítjük, a tepsire egy sütőpapírt helyezünk, és rászórjuk a fagyasztott burgonyát. Fűszerkeveréket ( oregáno, és fehérbors) szórunk rá. Készre sütjük.

Tálaláskor enyhén sózzuk.

 

Csirkemell: sovány, finom húsú, kiválóan alkalmas párolva, sütve, a bőre alá töltelék, vagy zöldfűszer is rakható.

Filézett csirkemell: ( csont és bőr nélkül) A bőr és csont eltávolítása nem nehéz, otthon is könnyűszerrel elvégezhető, de megvásárolhatjuk már filézett formában is a csirkemellet.

Kiválóan alkalmas gyors sütésre akár egészben, keresztben kettévágva, de csíkokra vágva is.

Gyorsan kiszáradhat, óvatosan süssük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

NAV: Egy kulcs kálváriája
Zárjegy nélküli cigaretta, csaknem húsz kilogramm fogyasztási dohány és ismeretlen eredetű alkohol került elő egy vendéglátóhely zárt ajtója mögül. Az…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!