2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Csirkehúsos töltött paprika

hozzávalók 4 főre

 

8 db paprika (piros, sárga, zöld is lehet)

 

1 ek 10%-os ecet

 

1 tk cukor

 

3 ek majonéz

 

30 dkg gomba

 

1 ek olívaolaj

 

 

1 zacskó (125g) hosszúszemű előgőzölt vad rizs

 

20 dkg sült csirkehús

 

1 csomó újhagyma

 

1 ág bazsalikom

 

1 ek Dijoni mustár

 

1 ek felaprított petrezselyemzöld

 

1 ek ételízesítő

 

csipetnyi őrölt bors

elkészítés

A paprikákat hegyes késsel kicsumázzuk.

Nagyobb edénybe vizet töltünk. Sóval, ecettel, cukorral ízesítjük, és felforraljuk.

Beletesszük a paprikákat, nem túl puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük.

Közben a gombákat tönkjükkel együtt felaprítjuk. A felforrósított olívaolajon megpároljuk, majd kivesszük.

A rizst a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük. Lecsöpögtetjük és hűlni hagyjuk.

A sült húst apróra felkockázzuk.

Az újhagymát és a bazsalikomot finomra felaprítjuk.

A rizst a gombával, a hússal, a majonézzel, a mustárral, a borssal, a hagymával, a petrezselyemzölddel, meg a bazsalikommal összekeverjük, és az ételízesítővel fűszerezzük.

Végül a masszát a paprikákba tömjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek