2021. 11. 30. kedd

András, Andor
1 EUR 369 HUF
1 GBP 436 HUF

Szilvatortácska

Hozzávalók:

3  egész tojás
15  dkg cukor
egy csipet só
1,5 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor
0,5 csomag sütőpor
egy csipet őrölt fahéj
egy citrom reszelt héja
22  dkg liszt
½ kg szilva

Elkészítés:

A három egész tojást a cukorral és egy csipet sóval habosra keverem, majd a másfél deci olajat, az 1 csomag vaníliáscukrot, 0,5 csomag sütőport, kevés őrölt fahéjat, 0,5 citrom reszelt héját hozzáadom. A végén a  liszttel simára keverem.  Megtisztítom a szilvákat és  kiszedem a magházat belőlük, majd félbe vágom .  A  masszát kerámia  gyümölcstorta formába öntöm s belenyomkodom a szilvákat, amit azért elég négy felé vágni, hogy a tészta aljára is leérjen. 35-40 percig, szép barnára sütöm, úgy hogy 15 percig 180 fokon, majd  20-25 percig  120 fokon sül.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Vaníliás kifli
Hozzávalók: 42 dkg liszt 30 dkg sütőmargarin 22 dkg darabolt dió 15 dkg porcukor vaníliás porcukor Elkészítés A puha margarint …
Hozzávalók:   • 1 zacskó kerekpiskóta (puha) • 1 zacskó keksz • 3 alma • 20 dkg margarin   • 20 dkg barnacukor • Fahéj, citromlé…
Hozzávalók a Jetty-tortához: • 20 dkg + 20 dkg = 40 dkg porcukor • 15 dkg + 20 dkg = 35 dkg margarin   • 2 tojás • fél csomag sütőpor • 30 …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum