2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Desszertek
  • »
  • Spenóttal, zöldborsóval, babbal töltött lepény (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Spenóttal, zöldborsóval, babbal töltött lepény (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók:

400 dkg friss spenót levél

200 dkg zöldborsó

200 dkg sárga hüvelyű bab

2 közepes fej hagyma

400 dkg rozsliszt

50 dkg zabpehelyliszt

200 dkg margarin

 

1 tojás

víz

 

 

Elkészítés:

A liszteket egy csipet sóval, és a tojással összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd tenyerünkkel elmorzsoljuk benne. Ezután annyi vizet öntünk hozzá amennyit felvesz (kb. 1,5 dl), jól összegyúrjuk. Majd fél órát hűtőben pihentetjük. Közben egy kis vajon megpirítjuk a hagymát, majd a babbal, borsóval puhára pároljuk, mikor majdnem kész hozzáadjuk a spenótot. Sózzuk, friss petrezselyemmel, fokhagymával ízesítjük. Félretesszük hűlni. Közben a tésztát elosztjuk 2/3 – 1/3 arányban. Előbb a nagyobb részt ujjnyi vastagra nyújtjuk, a maradék margarinnal kikent gyümölcstorta formába tesszük, megigazgatjuk, beletöltjük a tölteléket, majd kinyújtjuk a maradék tésztát és a tetejére tesszük, villával megszurkáljuk. 180 Co-on előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd egy teflon tepsire kiborítjuk és sajtot reszelünk rá, majd még 5-10 percre visszatesszük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek