2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
Rácsos túrós-almás

Rácsos túrós-almás

Rácsos túrós-almásHozzávalók:

30 dkg liszt
15 dkg margarin
10-20 dkg cukor(ízlés szerint)
1 sütőpor
1 tojás
pici tej, vagy tejföl
80 dkg alma
fahéj

25 dkg túró

egy evőkanálbúzadara,
prézli

 

Elkészítés:

A lisztet, margarint, sütőport, tojást  és egy evőkanál cukrot összemorzsoljuk..Ezután adunk hozzá annyi tejfölt, hogy összeálljon.
Ketté vesszük, az egyik felét vékonyra nyújtjuk, akkorára mint a sütőtál, vagy a tepsi. Belerakjuk, hintünk rá prézlit.
Az almát lereszeljük, kis fahéjat, cukrot adunk hozzá. Összerottyantjuk, és a levéből kicsavarva a tésztán elosztjuk. Aláterítjük a túrót, amelyhez búzadarát,vaniliacukrot adunk. A tészta másik feléből kis kígyókat gurigázunk és azt srégan, rácsszerűen elrendezzük a tetején.A rácsokat megkenjük tojással. Szép pirosra sütjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek