2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Házi krémes „Hubert nagyi”receptje alapján

Házi krémes „Hubert nagyi”receptje alapján

Házi krémes „Hubert nagyi”receptje alapjánHozzávalók:

Tésztához:

30 dkg liszt,

1 tojás,

5 dkg zsír,

2 dkg szalagáré

5 dkg porcukor

tej

 

A krémhez:

1 liter tej,

40 dkg cukor,

4 tojás sárgája

12 dkg liszt

 

Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk és három  részre elosztjuk. Olyan nagy tepsi tetején mint a „gáztepsi” elsimítani és megsütni.
Krém készítése: Kettéválasztjuk a tojást és a fehérjéből kemény habot verünk. A tejet a cukrot és a lisztet folytonos kavarás mellett addig főzzük, amíg nem lesz krémes állagú. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd óvatosan a habbá vert fehérjét is.

 

Egy nagyon keveset hűlni hagyjuk, és a kisült tésztára ráöntjük a krémet, majd a feldarabolt kockákat a tetejére helyezzük. Ha egy kicsit dermedt már a krém, késsel óvatosan a kockák mentén feldaraboljuk a tészta alját is. Porcukorral meghintve nagyon finom.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek