2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Mekkora a rendelkezésre álló szájmaszk-készlet Magyarországon?

Mekkora a rendelkezésre álló szájmaszk-készlet Magyarországon?

A szájmaszk-készletek folyamatos biztosítása az ugrásszerűen megnövekedett kereslet következtében komoly erőfeszítéseket követel meg valamennyi gyártó és forgalmazó részéről. Ezért is jártunk utána a Magyarországon rendelkezésre álló szájmaszk mennyiségnek.

Szerencsére tapasztalható a szükséges erőfeszítés, illetve az összefogás az érintettek részéről, ezért a szájmaszkok terén nem kell hiánytól tartani.

Talán soha nem mutatkozott még ekkora igény a szájmaszkokra

A koronavírus rövid idő alatt teremtett olyan helyzetet, amivel kapcsolatban a jelenlegi életünkben nem igazán rendelkezünk tapasztalatokkal. Mindenki igyekszik minimálisra csökkenteni a társas kapcsolatokat, a cseppfertőzés útján terjedő betegség elleni védekezésben pedig a szájmaszk alkalmazása is hatékony eszköz lehet.

Merthogy a száj és az orr környékére szorosan tapadó és megfelelő minősítéssel rendelkező szájmaszk képes kiszűrni a levegőben szálló apró kórokozókat. Nem is lehet igazán csodálkozni rajta, hogy ekkora kereslet mutatkozik ezen eszközök iránt manapság.

Miért jelent komoly küzdelmet a szájmaszk-készletek folyamatos pótlása?

Az egészségügyi ellátóközpontok, élelmiszer üzletek, benzinkutak és egyéb kiszolgáló állomások dolgozóinak biztosítani kell a maszkokat a személyes védelmük érdekében. Szintén javasolt a maszk viselése a tömegközlekedésben résztvevők számára, ezzel is minimálisra csökkentve a fertőzés kialakulását.

A Magyarországon tapasztalt ugrásszerű kereslet kiszolgálása is komoly nehézségeket okoz, a helyzetet pedig még inkább bonyolítja, hogy számos országban mutatkozik még inkább fokozott igény a maszkok iránt. Tehát a hazai kereskedők nem tudják külföldről pótolni a készleteket, ezért energiát nem kímélve kénytelenek dolgozni a folyamatos utánpótláson.

A kemény munka, az összefogás és a folyamatos erőfeszítések eredményeként működik az ellátási lánc, ugyanakkor komoly erőbedobást kíván a mostani helyzet valamennyi gyártó és forgalmazó részéről.

Szerencsére a kormányzat is igyekszik segítséget nyújtani a szájmaszk-készletek pótlásában

Nincsenek magukra hagyva a szájmaszk-készletek folyamatos biztosításáért fáradozók. Magyarország kormánya nemrégiben Kínából tudott sikerrel abszolválni egy 70 tonnányi orvosi eszközt és védőfelszerelést tartalmazó importot, ami komoly eredménynek és segítségnek számít.

Annál is inkább, mivel az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Semmelweis Egyetem közös projektjének keretei között megvalósult beszerzés keretei között 3 millió szájmaszk, 100 ezer védőruha, 100 ezer pár kesztyű, 100 ezer teszt érkezett az országba. Továbbá immár 86 lélegeztetőgép is rendelkezésre áll. Valljuk be őszintén, hogy komoly tételről beszélünk, ami könnyítést jelent az ágazat számára./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…