2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Immunerősítés könnyen és finoman!

Sok helyen lehet olvasni a méhpempő áldásos hatásairól, így tudjuk, hogy javítja az anyagcserét, a memóriát és az alvás minőségét. Alkalmazásával számos betegség megelőzhető, arról azonban kevés szó esik, hogy hogyan kell megfelelően alkalmazni, és mire kell figyelni a kúra során.

Lássuk a helyes fogyasztás szabályait!

Elsőként a megfelelő tárolásról kell gondoskodni, ugyanis a méhpempőt hűvös helyen, hűtőszekrényben kell tartani, fagyasztása egyáltalán nem javasolt. Magas szerves savtartalma miatt tilos fémmel érintkeznie, fából vagy műanyagból készült kanállal kell fogyasztani.

A hatóanyagok megfelelő felszívódása érdekében ajánlatos a nyelv alá helyezni és hagyni, hogy ott szívódjon fel, le is nyelhető, ebben az esetben csupán lassabban kerül a véráramba, de a hatása ezzel egyáltalán nem csökken.

Fogyasztható önmagában, azonban egyesek elsőre kellemetlen ízűnek találhatják azt, mivel savanyú ízű és az állaga kásás, így mézzel, esetleg virágporral ki lehet egészíteni a jobb ízélmény érdekében. Amennyiben Önnek emésztési problémái, gyomorsav túltengése, esetleg gyomorfekélye vagy más gyomorbetegsége van, szintén mézzel fogyassza, mivel a méz semlegesíti a méhpempő savasságát.

Tudj meg többet az adagolásról!

Mézzel keverve 2 százalék méhpempőt javasolt fogyasztani, ami azt jelenti, hogy 100 gramm mézhez 2 gramm méhpempőt kell adagolni, és például a Mannavitánál kapható tiszta méhpempő 40 grammos kiszerelése 2 kilogram mézhez elegendő. Felnőtteknek napi 1-2 evőkanál, gyermekeknek 1-2 kiskanál a napi adag, melyet reggeli előtt éhgyomorra vagy a nap bármely szakában bevehetünk.

Ajánlott 1-2 hónapos kúrákat tartani évente 2 alkalommal, ősszel és tavasszal, de nagyobb fokú immungyengeség esetén évi 3-4 kúra is tartható.

A méhpempőnek jelenleg ismert mellékhatása nincs, azonban a kúra első napjaiban jelentkezhetnek kellemetlen tünetek, melyek pár napig tarthatnak, de fontos, hogy emiatt a kúrát ne hagyja félbe, mivel a kezdeti időszak után gyors javulás következik. Tünetként jelentkezhet fejfájás vagy hasmenés. Amennyiben a hasmenés több nap után sem szűnik, úgy a kúra megszakítása javasolt, és ha az ezt követő napokban is fennmarad a hasmenés, forduljon orvosához!

Azok, akik vérnyomás problémákkal küzdenek, a kúra megkezdése előtt feltétlenül konzultáljanak kezelőorvosukkal, mivel a méhpempő hatására a gyógyszerigény változhat, valamint a méhpempő kúra alatt is javallott az orvosi felügyelet.

Fokozott figyelemmel kezdjenek a kúrába azok, akik valamilyen méhészeti termékre vagy virágporra allergiásak, esetükben az átlagos adagolás töredékével célszerű kezdeni a kúrát.

A méhpempő kúra alkalmazható a terhesség előtti időszakban, így felkészítve a szervezetet az áldott állapotra, valamint a terhesség első harmada után.

Vényre kapható gyógyszerekkel csak akkor alkalmazza együtt, ha erről előzetesen konzultált orvosával, azonban a táplálékkiegészítő készítményekkel együtt bátran fogyaszthatja./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

KliniKaland:Allergia
Világszerte mintegy 20.000 allergiát kiváltó anyagot, azaz allergént ismerünk, melyek évről évre egyre több embert érintenek. A gyerekek körében az…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum