2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Baktériummentes felületek

A felületek megfelelő sterilitása fontos olyan helyen, ahol nagyobb tömegek fordulnak meg, hiszen a kórokozók minimalizálása alapvető intézkedés. A termelés egyes területein talán még lényegesebb a sterilitás biztosítsa. Most a felületkezelő germicid lámpák jellegzetességeivel ismerkedhetsz meg.

A felületkezelés mesterei

A germicid lámpás technológia kiváló a légtér, illetve az egyes felületek csírátlanítására. Az UV-C tisztítási módszer a gombák, vírusok, baktériumok elpusztítása mellett még környezetbarát is. A vegyszeres kezelések manapság egyre inkább nem kívánatosak számunkra mérgező hatásuk miatt, éppen ezért, a germicid lámpák sokkal jobb megoldást nyújtanak.

A lámpák falra szerelhetőek, de állványos formában is használhatóak. Különféle méretben és kivitelben állnak rendelkezésedre.

Ha a felületek kezelése mellett más is problémát okoz, ne aggódj! A Hollandimpex hatékony légkezelő berendezései segítségével a nagyobb intézmények légterei is könnyen tisztán tarthatóak.

Típusok és teljesítmények

Háromféle típust különböztetünk meg. Választhatsz nyitott lámpatestet, általában ez a leggyakoribb formája. Ilyenkor ugyanis az a cél, hogy minden irányba sugározzon.

A tükrös kivitel akkor ajánlott, ha egy adott helyre szeretnénk irányítani a sugárzást. Ennél a típusnál egy fényes alumínium tükör veszi körül a lámpát. Természetesen, kapható szabadon sugárzó típus is.

A teljesítmények változatában sincs hiány, egyenesen 4-féle verzió is adott. A 30 W-os lámpa a leggyakoribb, ez minden feladatra alkalmas. A kis helyiségek fő sugárzója a 15 W-os típus, míg a nagy belmagasságú épületek, csarnokok esetében az 55 vagy 115 W-os lámpa ajánlott.

Különböző kivitelek

Nem elég az alapvető információkkal tisztában lenni, a különböző kiviteleket is fontos ismerni. Lássuk, mik között válogathatunk!

Megkülönböztetünk Standard (ST-szinterezett lemez), Rozsdamentes (RM) és Rozsdamentes IP32 (RM IP) változatokat.

A Standard kivitel a legtöbb felhasználási terület esetén megfelelő. Egyszerű a tisztítása, felszerelése, égőcseréje. A rozsdamentes termékekre a fokozottan nedves helyeken vagy kiemelten az élelmiszeripar területén van szükség.

A nagyobb páratartalmú helyeken, a raktárakban, élelmiszeripari üzemekben a rozsdamentes acélból készült darabok fejtik ki legjobban hatásukat.

Arra azonban nem árt figyelni, hogy ha közvetlen fröcsögő víz közelében szeretnénk a készüléket felszerelni, akkor az RM IP típuscsalád készülékei közül érdemes választani.

Legfontosabb tudnivalók

A lámpák bármilyen sík felületre felszerelhetőek. A lámpa vezetéke, a 230V-os hálózatra egy fali kötődobozon keresztül csatlakoztatható.

Hasznos élettartama 9000 óra, ami körülbelül egy év folyamatos üzemelést jelent.

Fontos, hogy ha a készülék be- és kikapcsolása nem oldható meg külön helyiségből, akkor mindenképpen csak védőszemüveggel tedd ezt meg odabent!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek