2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
55001-55200/55186_jpg

Hogyan csillapítsd a reumás fájdalmakat?

55001-55200/55186_jpgA reuma az idősebb korosztály egyik “népbetegsége”, ami világszerte rengeteg embert érint. A fájdalom a mozgásszervekben jelentkezik, és igencsak megnehezíti a mindennapi életet, hiszen folyamatosan kínozza a beteget. Bár manapság többféle gyógyszer is létezik a panaszok enyhítésére, azonban nem szabad lebecsülni a természet patikáját, vagyis a gyógynövényeket sem.

Egyáltalán mi az a reuma?

 

A szó nem egy konkrét betegséget jelöl, hanem egy gyűjtőfogalom. Görög eredetű kifejezés, ami “áramló fájdalmat” jelent, ez pedig meglehetősen találó jellemzés: hiszen akik ebben szenvednek, azok többnyire folyamatos fájdalmat éreznek, ami kihatással van a mindennapjaikra.

 

Tulajdonképpen maga a reuma nem más, mint egy krónikus gyulladás, ami főleg a mozgásszervek környékén jelentkezik. Az okai rendkívül szerteágazóak, például az immunrendszer téves reakciója miatt is kialakulhat, tehát az autoimmun betegség egyik tünete is lehet.

 

A lényeg, hogy az érintettek gyakran panaszkodnak a térdben, csípőben, könyökben és vállban jelentkező fájdalomról, ízületi merevségről és a mozgás nehézkessé válásáról. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint a végleges gyógyítás még nem lehetséges, ám a megfelelő kezeléssel a betegség kordában tartható, és a reumás ember is teljes életet élhet.

 

A természetes módszerek ereje

 

A modern ember számára megszokott, hogy ha fáj valamije, akkor csak bekap pár szem fájdalomcsillapítót, és amint a szer hatni kezd, folytatja tovább a megszokott tevékenységeit. A gond viszont az, hogy a gyógyszerekben lévő mesterséges összetevők gyakran mellékhatásokat is okoznak, amik csak hosszabb idő elteltével jelentkeznek.

 

Ezzel szemben a gyógynövények természetes alkotóelemekből állnak, amik (helyesen alkalmazva) semmiféle káros mellékhatással nem járnak. Hiszen gondolj csak bele: amikor még nem létezett gyógyszeripar, vajon mivel kezelték a betegségeket? Hát persze, hogy gyógynövényekkel! Még az orvosok is a természet patikáját használták!

 

Természetesen a reumás panaszok enyhítésére is léteznek gyógynövények, ezeket tartalmazza a Myrobalan ReFlex kapszula is, ami erős gyulladáscsökkentő hatással bír. Folyamatos szedésével a fájdalom csökken, az ízületek degenerációja lassul, ez pedig az életminőség nagy fokú javulásához vezet.

 

Tudatos életmód

 

A reuma tüneteinek mérsékléséhez elengedhetetlen az aktív, mégis kímélő életvitel. Sok beteg ott rontja el, hogy teljesen elhagyja magát, és a fájdalom miatt nem hajlandó mozogni, amivel csak még inkább súlyosbít a helyzeten.

 

A hetente 2-3 alkalommal történő, minimum fél órás fizikai aktivitás nagyon sokat segíthet. Persze ehhez olyan mozgásformát kell választani, ami kíméletes, viszont alaposan átmozgat minden testrészt. A sport ellenállóbbá teszi a szervezetet, és csökkenti a gyulladásra való hajlamot, de természetesen nem szabad túlzásba esni; csak óvatosan!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek