2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Házfelújítás környezettudatosan

Egyre több ember keresi az egészséges építési lehetőségeket. Korunk embere egyre kevesebb időt tölt a szabadban, idejének háromnegyed részét négy fal között tölti, ezért az egészséges belső klíma jelentősége növekszik.

A vályogépítészet ezért reneszánszát éli, és az új technológiákkal az épületek tartóssága és biztonsága is nagy mértékben megnövekedett. A természetes építőanyagok felé fordulás tehát sokakat foglalkoztat. De mi a helyzet, ha nem újonnan építünk házat, hanem felújítunk egy meglévőt? Ebben az esetben is alkalmazhatók az alternatív építőanyagok? Erre a kérdésre adunk választ.

A házfelújítás kihívásai

A felújítási munkákban a legnagyobb csapda általában az, hogy az ember belekezd és még csak nem is sejti, mennyi mindent kell majd cserélni vagy javítani. Ha az a cél, hogy a házat élhetőbbé, egészségesebbé tegyük, akkor menet közben minden olyan dolgot le kell cserélni, amely káros anyagokat tartalmaz, nem környezetbarát, vagy elavult.

Környezetbarát házfelújítás

A környezettudatos építkezés azt jelenti, hogy lehetőség szerint megújuló anyagokat használunk, takarékoskodunk az energiával. Ennek tükrében előnyben részesítjük a megújuló energiát, valamint azokat a megoldásokat, amelyek természetüknél fogva energiát takarítanak meg, például egy agyagvakolaton és fagyapot-szigetelésen alapuló hőszigetelő rendszer.



A BIOKAY vályogvakolatok és nemesvakolatok semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaznak, természetesek, sőt még semlegesítik is az épületben, főként az épület levegőjében található káros anyagokat.

Egy viszonylag friss fejlesztés a vályogrostlap, amely egyesíti magában a gipszkartonos gyors építési módszer előnyeit, a kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokat és az egészséges lakóklímát.

A régebben épített házak akár 4-6x annyi fűtőenergiát is elhasználhatnak, mint az újonnan épült házak. Ezért például a felújításnál gondolhatunk a padlásfödém környezetbarát és költséghatékony hőszigetelésére például STEICOtop lépésálló fagyapot-szigeteléssel, amely kiválóan véd a téli hideg és a nyári hőség ellen, bőrbarát, nem okoz allergiás tüneteket, ráadásul újrahasznosítható.

Milyen egy környezettudatos építőipari cég?

Folyamatosan innovációval keresi a lehetőségeket a természetes építőanyagok felhasználására, gyártására, elutasítja az egészségre káros építőanyagok alkalmazását. Gyakorlati megoldásokkal szolgál a hagyományos építőanyagok kiváltására, a környezetbarát alternatívák alkalmazására. A BIOKAY vályogvakolatok csapata együttműködik helyi vállalkozásokkal, ezért kivitelezőt is tud ajánlani az építtetőknek. Elkötelezett a fenntartható fejlődés irányában, törekszik arra, hogy az épített vagy felújított házak élhetőbbek, egészségesebbek legyenek./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek