2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Házfelújítás környezettudatosan

Egyre több ember keresi az egészséges építési lehetőségeket. Korunk embere egyre kevesebb időt tölt a szabadban, idejének háromnegyed részét négy fal között tölti, ezért az egészséges belső klíma jelentősége növekszik.

A vályogépítészet ezért reneszánszát éli, és az új technológiákkal az épületek tartóssága és biztonsága is nagy mértékben megnövekedett. A természetes építőanyagok felé fordulás tehát sokakat foglalkoztat. De mi a helyzet, ha nem újonnan építünk házat, hanem felújítunk egy meglévőt? Ebben az esetben is alkalmazhatók az alternatív építőanyagok? Erre a kérdésre adunk választ.

A házfelújítás kihívásai

A felújítási munkákban a legnagyobb csapda általában az, hogy az ember belekezd és még csak nem is sejti, mennyi mindent kell majd cserélni vagy javítani. Ha az a cél, hogy a házat élhetőbbé, egészségesebbé tegyük, akkor menet közben minden olyan dolgot le kell cserélni, amely káros anyagokat tartalmaz, nem környezetbarát, vagy elavult.

Környezetbarát házfelújítás

A környezettudatos építkezés azt jelenti, hogy lehetőség szerint megújuló anyagokat használunk, takarékoskodunk az energiával. Ennek tükrében előnyben részesítjük a megújuló energiát, valamint azokat a megoldásokat, amelyek természetüknél fogva energiát takarítanak meg, például egy agyagvakolaton és fagyapot-szigetelésen alapuló hőszigetelő rendszer.A BIOKAY vályogvakolatok és nemesvakolatok semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaznak, természetesek, sőt még semlegesítik is az épületben, főként az épület levegőjében található káros anyagokat.

Egy viszonylag friss fejlesztés a vályogrostlap, amely egyesíti magában a gipszkartonos gyors építési módszer előnyeit, a kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokat és az egészséges lakóklímát.

A régebben épített házak akár 4-6x annyi fűtőenergiát is elhasználhatnak, mint az újonnan épült házak. Ezért például a felújításnál gondolhatunk a padlásfödém környezetbarát és költséghatékony hőszigetelésére például STEICOtop lépésálló fagyapot-szigeteléssel, amely kiválóan véd a téli hideg és a nyári hőség ellen, bőrbarát, nem okoz allergiás tüneteket, ráadásul újrahasznosítható.

Milyen egy környezettudatos építőipari cég?

Folyamatosan innovációval keresi a lehetőségeket a természetes építőanyagok felhasználására, gyártására, elutasítja az egészségre káros építőanyagok alkalmazását. Gyakorlati megoldásokkal szolgál a hagyományos építőanyagok kiváltására, a környezetbarát alternatívák alkalmazására. A BIOKAY vályogvakolatok csapata együttműködik helyi vállalkozásokkal, ezért kivitelezőt is tud ajánlani az építtetőknek. Elkötelezett a fenntartható fejlődés irányában, törekszik arra, hogy az épített vagy felújított házak élhetőbbek, egészségesebbek legyenek./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek