2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
55001-55200/55185_jpg

3 tipp, hogy a te mobilod is hosszú életű legyen

55001-55200/55185_jpgKözeleg a karácsony, és ilyenkor bizony sokan szeretnék, ha a Jézuska különféle elektronikai eszközöket, például egy új okostelefont csempésszen be nekik a fa alá.

A mai észvesztően magas árak mellett azonban a legtöbb ilyen készüléket nem 1-2 évre vásárolják, ezért érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy az új okosmobil minél tovább kiszolgálhassa újdonsült gazdáját. Ha az alábbi egyszerű tanácsokat megfogadod, akkor a te készüléked is sok hosszú és boldog évet tölthet el veled.

 

Mindig hordd védőtokban!

 

Nincs is annál kiábrándítóbb, mint amikor egy szinte vadonatúj készülék csupa karc és horpadás. Persze irreális elvárás lenne, hogy a mobilodat egy hermetikusan lezárt széfben tárold, hiszen nem ezért vetted, de azért nem is kell teljesen kitenned a káros környezeti hatásoknak.

 

Egy megfelelő védőtokban tartva azonban nem kell attól félned, hogy egy szerencsétlen landolás következtében a készülék ripityára törik, vagy összekarcolja egy élesebb tárgy. Szerencsére mobiltokokból ma már Dunát lehetne rekeszteni, így biztosan te is találsz olyat, ami pont a te készülékedre való, és még stílusos is.

 

Védd a kijelzőt is!

 

A tok tökéletes védelmet biztosít a mobil hátlapjának és oldalának, no de mi a helyzet a kijelzővel? Cseppet sem mellékes kérdés, ugyanis kétségtelenül ez a telefonok legdrágább alkatrésze, ha pedig sérül, ott már csak a csere segít. Már ha megéri. Egy új kijelző beszerzése és beszerelése ugyanis sok esetben annyira költséges, hogy egy több éves mobilnál már megfontolandó, hogy egyáltalán érdemes-e rászánni ezt az összeget, vagy inkább hozzátenni még egy kicsit, és új mobilt vásárolni.

 

Szerencsére ez ellen is lehet védekezni, méghozzá egy minőségi üvegfólia felragasztásával, amit megrendelhetsz a Tok-Shop.hu webáruházból! Tulajdonképpen ez nem más, mint egy vékony üveglap, amit egyszerűen ráragasztasz a képernyőre, és plusz védőrétegként óvja a kijelzőt. Ha a készülék leesik, a fólia ugyan összetörik, alatta a mobil gyári üvege viszont ép marad. A fóliát pedig bármikor ki lehet cserélni egy újra.

 

Kerüld el a veszélyes helyzeteket!

 

Mindannyian hallottunk már rémtörténeteket medencébe esett, autókerék elé zuhant vagy épp WC-ben mélybúvárkodó mobilokról. A szerencsétlen kimenetel pedig nagyrészt a tulajdonos figyelmetlenségének köszönhető, és egy kis odafigyeléssel könnyedén megelőzhető lett volna.

 

Ezért lehetőleg ne vidd magaddal, vagy legalábbis ne használd a telefont olyan környezetben, ahol könnyedén baja eshet. Ha strandra mész, hagyd az öltözőszekrényben, utcán sétálva ne merülj bele a mobilnyomkodásba, és sose tedd a készüléket a farzsebedbe!

 

Rossz esetben elfeledkezel róla, és meghajlik, amikor leülsz, még rosszabb esetben pedig a WC-ben landol, ami nem csak gusztustalan, hanem jó eséllyel a mobil életének végét is jelenti. Ha pedig szerencséd van, és a telefon vízálló, akkor is érdemes jobban vigyáznod rá./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek