2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF
Egy véradó akár három ember életén is segíthet

Egy véradó akár három ember életén is segíthet

Egy véradó akár három ember életén is segíthetMiskolc – A miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. által kezdeményezett – és a Bosch többi vállalatánál is rendszeresen zajló – Magyar Vöröskereszttel együttműködésben megszervezett Véradó Napon, több mint 50 segítőkész Bosch dolgozó nyújtotta karját, hogy segítsen beteg embertársain. A Bosch márkához kötődő „Életre tervezve” és a Vöröskereszt „Adj vért és ments meg három életet” szlogen az együttműködésnek köszönhetően különleges értelmet kapott.

A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 500.000 egység vérre van szükség. A Magyar Vöröskereszt évente 450-460 ezer donort mozgósít, a hazai véradások döntő hányadát szervezve. Köztudott, hogy a decemberi, év végi időszakban tapasztalható aktív adakozó szándék, az ünnepek elteltével mindig csökken, s ez nehézségeket okoz a vérkészlet szinten tartásában.

„A Magyar Vöröskereszttel tavaly óta szervezünk véradó akciókat és a két miskolci gyár munkatársainak segítségével már több száz ember életének megmentéséhez járultunk hozzá. (…) A Vérellátó Szolgálat közreműködésével igyekszünk olyan időszakokban segíteni, amikor az országos vérkészlet szinten tartása problémásabb. – nyilatkozta Horváth Attila, a Robert Bosch Power Tool Kft. gyárigazgatója.

A januári életmentő csapatot a termelés, fejlesztés, beszerzés, logisztika, karbantartás és személyügyi osztály munkatársai mellett a vezetőség önkéntes véradói alkották. A jelenlévők közül ez alkalommal többen első véradók voltak.

Farkas Tünde, a Magyar Vöröskereszt B-A-Z Megyei Szervezetének véradószervező koordinátora kérdésünkre elmondta, hogy egy önkéntes véradó véréből, az egészségügyi szűréseket követően három féle vérkészítmény készül. A Bosch gyárban több mint 50 vért adó munkatárs így több mint 150 emberéleten segíthet. A vérkészítmények a feldolgozást követően, a Miskolci Kórházba kerülnek.

Fotó:Bosch

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …